1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
HIS1 HIS2

V vseh informacijskih sistemih obstajata želja in končni cilj, da so podatki shranjeni enkrat, na enem mestu in tako, da uporabnik informacije, ki jih potrebuje, najde v najkrajšem možnem času.

Podatki in informacije, pridobljene v delovnih procesih na radioloških oddelkih, so potrebni v preostalih oddelkih bolnišnic.

Želja je, da vsak končni uporabnik v bolnišnici dela samo v enem uporabniškem okolju, zato oddelki bolnišnice zunaj radiologije uporabljajo samo en, to je bolnišnični informacijski sistem (BIS, HIS).

Kakovostno načrtovana in izdelana povezava radiološkega in bolnišničnega informacijskega sistema, ki pomeni hrbtenico ustanove, omogoča, da se vsi podatki, potrebni v obeh sistemih, prenašajo avtomatsko, v realnem času.

InterRIS, radiološki informacijski sistem, vsebuje modul za povezovanje z različnimi bolnišničnimi sistemi. Za komunikacijo uporablja svetovno dogovorjeni standard HL7 za izmenjavo podatkov v medicinski informatiki. Tako je mogoče povezovanje z bolnišničnimi sistemi različnih proizvajalcev.

Povezljivost informacijskega sistema HIS InterRIS upošteva edinstvenost delovnih procesov vsake bolnišnice posebej, zato je povezovalni modul prirejen, da omogoča izmenjavo podatkov tako, kot to zahteva bolnišnica.

Naše referenčne postavitve informacijskih sistemov dokazujejo našo uspešnost na tem področju!

HIS3

Center za pomoč uporabnikom

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži