1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

TH 401 DS, TH 401 DN, TH 431 DN, TH 601 DN

Specialist za alpske predele

Posebej za alpske predele je podjetje Fella razvilo štiri zelo lahke in stabilne obračalnike. Zaradi nizkega težišča kompaktne zasnove v transportnem položaju je zagotovljena varnost, navkljub delu v zelo strmih legah, še vedno na najvišjem nivoju.

Kot pri vseh obračalnikih Fella se krma lepo ločuje od rogljev in obrača. Tako nastane zračna, enakomerna in premešana preproga iz krme, ki je zagotovilo za najvišjo kakovost krme. V serijski opremi je vključena oprema za obmejno obračanje, ki pomaga zmanjšati izgube krme tudi v najtežjih delovnih pogojih in pri najvišjih pridelkih. Z možnostjo nastavitve kota obračanja je možno nastaviti nagib vrtavk v treh položajih, kar omogoča, da se lahko optimalno prilagodite različnim razmeram in količinam mase, ki jo obračate.

Potisno-vlečni sistem

Zaradi patentiranega potisno-vlečnega sistema se celotna masa obračalnika prenese na spodnjo prečko. Vlečna točka med traktorjem in obračalnikom leži pri tem zelo nizko. Zaradi tega ni na tritočkovnem vpetju učinka krivljenja in obrabe. Pri dviganju se obračalnik vedno avtomatsko postavi v sredinski položaj, kar omogoči varne in stabilne vozne razmere. V delovnem položaju sistem omogoča optimalno vodenje po tleh in zelo stabilno sledenje obračalnika. Posledično ni možno nasedanje obračalnika. Zanesljivo se zmanjša praskanje obračalnih rogljev po tleh, kar vodi v zmanjšanje poškodb travne ruše. Tudi onesnaženje krme je zato zmanjšano na najmanjšo možno mero – zelo kakovostna krma s patenti Fella.

Vgrajene nihajne zavore

Modeli TH 401 DN, TH 431 DN in TH 601 DN so opremljeni z integrirano in nastavljivo zavoro proti nihanju. Na ta način se zmanjša nezaželeno nihanje obračalnika v primerih, ko obračamo velike količine krme, ali pri velikih delovnih hitrostih.

Udobje upravljanja govori samo zase

Zlaganje in odpiranje vrtavk potekata sinhrono in mirno s pomočjo hidravličnega sistema neposredno s traktorskega sedeža. Zaradi sinhronega načina je možno varno zlaganje tudi na nagnjenih terenih.

Na kratko:
•    oblikovan posebej  za hribovite terene,
•    zaklep na tritočkovnem priklopu (pri TH 401 DN, TH 601 DN),
•    majhna oddaljenost od traktorja,
•    sinhronizirano dviganje vrtavk,
•    serijsko opremljen s sistemom za obmejno trošenje,
•    obračalni roglji super C.

fella-obracalniki-video1
 
RF TH 401 DS RF TH 601 D Hydro RF TH 601 D Hydro 2 RF TH 601 D Hydro 3 RF TH 601 D Hydro 4

 

Tehnični podatki

 

e0 Tabela tehničnih podatkov

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.