1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
 vinograd  Braun  grozdje

INOVATIVNI STROJI ZA VINOGRADNIŠTVO

Podjetje BRAUN Maschinenbau GmbH je bilo ustanovljeno leta 1958 v pokrajini Burrweiler.
Podjetje vztrajno sledi motu “Visokokakovostno vino – Braun zagotovi skozi vinogradniško nego”, zato so njihovi stroji posebej prilagojeni obdelovanju vinogradov in sadovnjakov ter proizvedeni glede na potrebe in želje kupca.

Osrednjo filozofijo podjetja predstavlja modularni sistem izgradnje strojev. Ta omogoča visoko prilagodljivost vsem delovnim pogojem. Vsi osnovni deli se sestavijo modularno in tako kar v največji meri sestavljena celota ustreza potrebam posameznega kupca, kar je tako stroškovno kot tudi delovno najbolj učinkovito. 

ASORTIMAN

kultivatorji   Mulčerji LUV   ZUV
Kultivatorji Mulčerji LUV podrezovalnik trave ZUV podrezovalnik trave

 

Zgodba podjetja BRAUN se začenja v 50. letih 20. stoletja …

1958 Stefan Braun starejši, po poklicu ključavničar, najame staro vaško kovačnico in  se  samozaposli. Že od začetka mu s svojo energičnostjo pomaga tudi žena Cecilija.
1965 Braun razvije pionirsko napravo za delo v vinogradu, transporter grozdja in paletni voziček.
1966 Ekipa razvije orodje za medosno obdelavo.
1967  Vreteno za žico je zdaj del izdelčne linije.
1977 Braun na trg lansira izum – čistilnik trte – ki je danes osnovno orodje za delo v vinogradu.
1980 Po hitrem širjenju poslovanja v 70-ih letih, Braun še vedno skrbno skrbi za razvoj lastnih izdelkov, širi pa se tudi v ostale evropske države ter v letih 1980 tudi na Novo Zelandijo in v Kanado.
90.leta   Paleta izdelkov se širi z na novo razvitimi stroji.
1991 Razvit je univerzalni podrahljač Vario.
1997  Drobilnik Alpha Sensor razširja ponudbo izdelkov.
2002 Kmalu sledi še mulčer Alpha Sensotronic.

 

Braun uspešno tudi v drugi generaciji …
Dipl. inž. Stefan Braun mlajši je po končanju Akademije za strojništvo (1980-83) nadaljeval šolanje za strojnega inženirja in študij zaključil leta 1990. Med študijem je Stefan Braun stalno vpleten v poslovanje družinskega podjetja, poleg tega pa je v podjetju Mannesmann-Rexroth (danes Bosch-Rexroth) odgovoren za razvoj ter inovativne CAP sisteme. Leta 1994 se pridruži vodstvu podjetja Braun, katerega predsednik postane leta 2002. Od takrat je Stefan Braun mlajši generalni direktor podjetja Braun Maschinenbau GmbH.

 

2002 Zgrajena je nova poslovna stavba podjetja v mestu Burrweiler.
2004     Nagrado za inovacije dobi več strojev Braun. Ustanovitelj podjetja, Stefan Braun, prejme certifikat Porenja za svoje izjemne dosežke na področju razvoja strojev za vinogradništvo.


Danes ima to družinsko podjetje velik sloves, od leta 1980 pa so priznani kot inovativen proizvajalec strojev za vinogradništvo in sadjarstvo na mednarodnih trgih.
Od leta 1997 je podjetje razširilo svoje poslovanje v južno, vzhodno in zahodno Evropo ter Kanado, ZDA, Argentino, Novo Zelandijo in Avstralijo.
Podjetje BRAUN se je tako z mednarodno usmerjenostjo in zaradi vedno večjega povpraševanja iz tradicionalne delavnice v 60. letih razvilo v priznano podjetje z orientacijo na potrebe kupca in serijsko proizvodnjo.
Da bi kupcem lahko ponudili še boljše storitve, BRAUN krepi svojo mrežo hčerinskih družb in poslovanje z zaupanja vrednimi lokalnimi distributerji.

Braun Logo Druck CMYK 10cm International                                                                                                                                      

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.