1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nošene škropilnice UF

Naprave za varstvo rastlin Amazone ponujajo kar največ na področju sodobne škropilne tehnike, in sicer zanesljivost, stabilnost in preprosto rokovanje. Serija UF ima ozek in v pogledu težišča ugoden rezervoar s prostorninami 1050, 1350, 1720 ali 1980 litrov. Škropilne letve so na voljo v delovnih širinah od 12 do 28 metrov. Zaradi posebne profilne konstrukcije so škropilne letve Amazone hkrati izredno stabilne in lahke. Lahka konstrukcija omogoča uporabo tudi na manjših traktorjih. Za varen in hiter transport po cesti imajo letve Super-S tudi pri velikih delovnih širinah zelo ozko transportno širino, ki znaša le 2,40 metra.

Podrobno

Črpalna tehnika
Batno-membranske črpalke delujejo zanesljivo in so odporne proti obratovanju brez tekočine in proti uporabi tekočih gnojil. Šestvaljna različica skrbi hkrati za veliko zmogljivost pri sesanju ter za enakomerno potiskanje in mirno delovanje. Na izbiro so črpalke z zmogljivostjo 160, 210 do 250 l/min. Za stalen nadzor delovanja črpalke z voznikovega sedeža se izenačenje volumna olja v črpalki prikazuje zgoraj v vidnem polju voznika.

crpalna


Hitro in varno polnjenje
S sesalno cevjo lahko škropilnik polnite prek 2-colskega sesalnega priključka. Potek tekočine je speljan tako, da je na dodajalni posodi med postopkom sesanja vedno na voljo čista voda. Če se posoda polni s tlačno cevjo, je kot dodatna oprema na voljo polnilni priključek s spojko Geka ali spojko C. S tem priključkom lahko rezervoar s čisto vodo istočasno polnite z leve strani. Prikaz nivoja polnjenja je mogoče odčitati tako preko kazalca kot tudi elektronsko preko upravljalnega terminala AMATRON+  ali računalnika AMASPRAY+.

Centrala za upravljanje
Vsi upravljalni elementi so logično in nezamenljivo razporejeni neposredno na voznikovi strani spredaj levo. Ventili so označeni z nedvoumnimi simboli, tako da so napake pri upravljanju izključene. Vse funkcije s samo tremi upravljalnimi elementi:

- Stikalo Vario, tlačna stran za polnjenje, dodajanje, škropljenje, čiščenje notranjosti in zunanjosti.
- Ventil mešala za brezstopenjsko nastavljanje hitrosti mešala preko samočistilnega tlačnega filtra. Integrirana dodatna funkcija:  praznjenje tlačnega filtra.
- Stikalo Vario, sesalna stran za sesanje iz rezervoarja za škropivo, iz rezervoarja s čisto vodo ali preko sesalne cevi. Integrirana dodatna funkcija: breztlačno odstranjevanje ostankov in prezračevanje sesalnega filtra.

Posoda za polnjenje s škropiva
Za hitro in čisto delo je 60-litrska posoda za raztapljanje in polnjenje nameščena spredaj levo, ob centrali za upravljanje, kjer je zelo lahko dostopna. Opremljena s posebnim t. i. Power-Injektorjem ima veliko zmogljivost polnjenja. Učinkovine v obliki praha in večje količine sečnine se hitro in varno raztapljajo ter hkrati polnijo zalogovnik s krožno napeljavo, ki poteka po notranjem robu posode.

Splakovanje posod
Za neproblematično čiščenje posod za škropiva in za popolno izkoriščenost vsebine posod je na voljo rotacijska šoba. Z njo je mogoče očistiti tudi zaprto posodo.

splakovanje

Intenzivno mešalo
Zmogljivost mešala je mogoče brezstopenjsko nastavljati, da tako preprečite penjenje sredstev za zaščito rastlin in zmanjšate nastajanje ostankov. S tem se preprečuje penjenje ali olajša praznjenje ostankov škropiva.

Zalogovnik za čisto vodo
120-/180-litrski zalogovnik omogoča, da je čista voda stalno pri roki. Če se mešalna naprava zapre v položaju »splakovanje« in preklopi na vzvratno delovanje, se začne čiščenje črpalnega filtra, črpalke, armature, napeljave na škropilni letvi in šob. To se lahko izvaja tudi pri še polnem glavnem rezervoarju. Motnje v delovanju zaradi zasušenih ostankov škropilne mešanice so tako izključene.

Notranje čiščenje
Za čiščenje zelo gladkih notranjih sten zalogovnika se uporablja zelo zmogljiva rotacijska šoba.

Tlačni krožni sistem (DUS)
Na začetku dela se cevovod, vključno s škropilnimi cevmi z raztopino škropiva, pod tlakom poplavi v nasprotni smeri. Škropilne cevi so vedno polne in vedno razpoložljive po celotni delovni širini. Na začetek škropljenja ni treba čakati. Pri vsakem izklopu delne širine, pri vsakem obračanju in med prevozom škropilna tekočina neprestano kroži. To se zgodi zaradi krmiljenja tlaka AMAZONE, ki zagotavlja zanesljivo kroženje. S sistemom DUS so obloge, zamašitve ali mešanje zanesljivo preprečene. Koncentracija škropiva do šob je vedno konstantna, tako da je mogoče po menjavi sredstva za škropljenje začetek škropljenja izvesti brez težav. Med čiščenjem čista voda popolnoma spere škropilno cev do šob. Med čiščenjem je koncentrirano škropivo preko tlačnega krožnega sistema speljano nazaj v rezervoar za škropivo.

Škropilna letev Q-plus
Za hidravlično razklapljanje in zlaganje skrbi hidravlični cilinder. V serijski opremi so: hidravlično nastavljanje višine, trikratno blaženje sunkov in enostransko zlaganje levega ali desnega dela letve. 80 mm široki profili zagotavljajo potrebno stabilnost. Škropilno letev Q-plus je mogoče, če je le odprto transportno varovalo, v vsaki poljubni višini takoj odpahniti ali zapahniti oz. zložiti.

Škropilna letev Super S
Škropilne letve Super S se lahko samodejno sklaplja ali razklaplja preko hidravličnega valja. V transportnem položaju so škropilne letve izjemno kompaktno nameščene za osnovno napravo pri širini transporta, ki znaša samo 2,40 m. Višina transporta je pri standardnem traktorju pribl. 2,90 m. Ogrodje Super S z do 140 mm širokimi, večkrat zarobljenimi jeklenimi profili je izjemno stabilno. S 3-kratnim oblazinjenim priključkom, hidravlično nastavitvijo višine in elastičnimi drsniki se škropilne letve Super S varno in s pravilno razdaljo vodi čez neravne dele. Dobavljive so v delovnih širinah 15, 16, 18, 20, 21, 24, 27 in 28 metrov. Na strmih nagibih in pri velikih delovnih širinah je smiselna uporaba nastavljanja nagiba z nevtralnim položajem. Hitro in natančno nagibanje letve in njeno vračanje v izhodiščni položaj potekata iz traktorske kabine ter sta zanesljivi in preprosti.

Cevi za zaščito šob v zunanjem območju ali po celotni delovni širini škropilne letve skrbijo za dodatno zaščito štrlečih šob ali trikratnih teles šob. Preglednost v cestnem prometu je naravnost vzorna. Kjer pride traktor, tam gre skozi tudi škropilna letev Super S. Noben del ne štrli iz mer traktorja, zato do poškodb letve ne more priti. Zaradi kompaktne priključne mase je razbremenitev sprednje osi traktorja manjša kot pri enako težkem plugu.

Skladiščno ogrodje na koleščkih
Uveljavljeno skladiščno ogrodje na koleščkih z ležaji poenostavlja priklapljanje in odklapljanje škropilnice na traktor, pa tudi njeno premikanje po dvorišču in strojni lopi. Koleščka je mogoče hitro odstraniti.

Sistem za hiter priklop
Škropilnico je mogoče z nekaj prijemi hitro in varno priključiti na traktor. Zadosti prostora med traktorjem in škropilnico poenostavlja priklop. Po želji dobavljiv sistem za hiter priklop omogoča še hitrejši in preprostejši priklop na traktor.

Gnojenje s tekočimi gnojili
Za uporabo tekočih gnojil Amazone ponuja šobe z več odprtinami, ki omogočajo škropljenje z večjimi kapljami. Za pozno gnojenje s tekočimi gnojili brez tveganja so na voljo vlečene cevi. Z aluminijastimi profili je mogoče preurediti škropilnico z nekaj prijemi. Uteži V2A izboljšujejo položaj vlečenih cevi med rastlinami.

gnojila

Oprema za zunanje pranje
Z opremo za zunanje pranje, ki vključuje vreteno za cev, 20-metrske visokotlačne cevi in pralno pištolo, je mogoče škropilnico takoj po uporabi, tj. še na njivi, od zunaj temeljito oprati.

Osvetlitev
Amazone v dodatni opremi ponuja tudi cenovno ugodno cestno osvetlitev škropilnice z opozorilnimi tablami, nosilcem za registrsko tablico in omejitvenimi lučmi naprej, kar je zagotovilo za dobro vidnost in  varnost v prometu.

AMASET+

Preprosto in zanesljivo

amaset

Stikalna omarica AMASET+ je udoben modul za uporabniku in okolju prijazno uporabo zaščite rastlin.  Vse pomembne funkcije se krmilijo elektronsko. Škropilnik je mogoče udobno krmiliti in nadzorovati iz kabine. Pri posameznih vožnjah ostaja količina škropilne brozge konstantna (l/ha). Armatura za izravnavanje tlaka za stikalno omarico AMASET+ je centralno nameščena v sredini ogrodja. Najmodernejši magnetni ventili omogočajo hitro krmiljenje brez kapljanja. Hitra in preprosta nastavitev enakotlačne škropilne armature glede na velikost šobe je omogočena s pregledno številčnico.

Serijske funkcije:
–    digitalni prikazovalnik tlaka,
–    glavni vklop in izklop posameznih delnih širin,
–    do 7 delnih širin,
–    elektronsko nastavljanje tlaka,
–    prikazovalnik položaja  in blokade škropilnih letev.

Dodatne funkcije:
–    predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
–    preklop končnih in robnih šob (alternativa predizbiri sklapljanja),
–    sklapljanje in nagibanje preko enega dvosmerno delujočega hidravličnega ventila (DW) (električna stikalna enota).

AMASPRAY+

 

amaspray

Moderen in natančen

Računalnik AMAZONE AMASPRAY+ je robusten računalnik za škropljenje, a preprost za uporabo. Uporabnik se lahko osredotoči na vožnjo, medtem ko računalnik krmili in regulira v skladu z vozno hitrostjo.

Serijske funkcije:
–    enovrstični zaslon z močnim kontrastom,
–    glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
–    do 7 delnih širin,
–    digitalni prikazovalnik tlaka,
–    digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
–    prikazovalnik položaja  in blokade škropilnih letev,
–    števec hektarjev (Skupni in dnevni števec),
–    tipka +/– 10 %.

Dodatne funkcije:
- predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
- preklop končnih in robnih šob (alternativa predizbiri sklapljanja),
- sklapljanje in nagibanje prek enega dvosmerno delujočega hidravličnega ventila (DW) (električna stikalna enota),
- implementiran ASD: serijski vmesnik.
   

AMATRON+

 

amatronn

Računalnik AMATRON+ omogoča popolno avtomatično uravnavanje prednastavljenih količin škropiva (l/ha). Spremembe količin +/- se lahko hitro in natančno izbirajo ter nastavljajo v okviru danih odstotnih korakov. Vse funkcije armature in letve je mogoče upravljati z eno roko. Električni senzor napolnjenosti rezervoarja skrbi za stalen pregled nad količino razpoložljivega škropiva. Z digitalnim merilnikom pritiska AMATRON+ stalno spremlja in podaja tudi podatek o pritisku. Računalnik upravlja naloge in ima možnost shranjevanja. Pripravljen je na priključek ISOBUS in ima serijski vmesnik za priključitev GPS-terminala ter senzorja Hydro-N.

Serijske funkcije:
–    glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
–    do 9 delnih širin,  
–    digitalni prikazovalnik tlaka,
–    digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
–    prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev,
–    upravljanje nalogov z 20 pomnilniškimi mesti,
–    serijski vmesnik za dokumentacijo in uporabo sistema GPS,
–    pripravljen ISOBUS.

Dodatne funkcije:
–    označevanje s peno,
–    stikalo končnih in robnih šob,
–    predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
–    profesionalno sklapljanje za enostransko sklapljanje ali nagibanje škropilnih letev
       (potreben je le en krmilnik),
–    Distance Control – avtomatsko uravnavanje delovne višine škropilnih letev,
–    Paket Comfort – daljinsko voden tok škropilne brozga.

Večfunkcijska ročica
Posebno udobno je upravljanje stroja z večfunkcijsko ročico (krmilno palico). Najpomembnejše funkcije škropljenja se lahko preko ergonomsko oblikovane ročice krmilijo brez vidnega stika. AMATRON+ je tako samo še nadzorna naprava in naprava za vnos. Majhno pregibno stikalo omogoča uporabo 8 tipk na treh različnih nivojih.


AMACLICK

 

amaclick

Za izklop posameznih delnih širin pri posebnih opravilih (lokalno škropljenje) ali kulturah (zelenjava) lahko z računalnikom AMATRON+ izberete in izklopite ustrezne delne širine.
Če se ta funkcija redno uporablja, priporočamo uporabo sistema AMACLICK.

Tehnični podatki

 

e0 Tabela tehničnih podatkov

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.