1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nošena sejalnica AD-P Special

Kompaktna pnevmatska nošena sejalnica AD-P 303 Special je z delovnima širinama tri in štiri metre zasnovana posebej za kmetije srednje velikosti. Prostornina zalogovnika za seme znaša 750/1250 litrov in ga je mogoče povečati na 1000/1500 litrov. Sejalnica AD-P Special se z univerzalnim trikotnim priklopom poveže s priključkom za obdelavo tal. To v občutni meri poenostavlja njen priklop na vrtavkaste brane drugih proizvajalcev. V programu Amazone so za kombiniranje na voljo vrtavkaste brane in prekopalniki. Sejalnica AD-P Special je lahko opremljena z zobatim zgoščevalnim paker valjem ali gumijastim obročastim valjem. Pri sejalnih elementih so na izbiro sejalnimi lemeži WS in sejalni diski za mulč setev RoTeC. Zarisovalci voznih stez so nameščeni na ohišje vrtavkaste brane.

video1 ADP1

Nošena sejalna kombinacija AD-P Super

Nošena sejalna kombinacija AD-P Super

Kompaktna pnevmatska sejalna kombinacija AD-P Super je zasnovana posebej za ponudnike strojnih storitev in poljedelske kmetije, velike od 200 do 500 ha, ki morajo sicer uporabljati tovrstne priključke večjih delovnih širin. Osnovni zalogovnik s prostornino 1500 litrov je mogoče z nastavkom povečati na 2000 litrov. Sejalnica dosega večje učinke zaradi večje delovne hitrosti in zmanjšanja časa, potrebnega za dodajanje semena, kar je posledica večjega zalogovnika. V sejalni kombinaciji z delovno širino tri in štiri metre so ob sejalnici AD-P Super na izbiro vrtavkasta brana ali prekopalnik z zobatim zgoščevalnim paker valjem ali gumijastim obročastim valjem. Zaradi neposredne opore na valj se lahko stroj za obdelavo tal nemoteno umika kamnom. Pri sejalnih elementih so na izbiro WS sejalnimi lemeži in RoTeC ali večjimi RoTeC+ s sejalnimi diski za mulč setev. Zarisovalci voznih stez so nameščeni na ohišje vrtavkaste brane.

video2 ADP2

 

Podrobno

Zalogovnik za seme

Velik zalogovnik za seme se s stabilnim preklopnim pokrovom z gumijastim tesnilom zapira tako, da preprečuje vstop praha in dežja. S cevnim ročem in plinskim cilindrom je ravnanje s pokrovom nadvse preprosto. Velike stopnice in stabilna ograja zagotavljajo varen dostop na podest za nalaganje. Mrežasta zaščita v zalogovniku ščiti stroj pred tujki. Polnjenje zalogovnika lahko poteka preko polnilnega podesta, s polnilnim polžem neposredno s prikolice ali z lopato.

 zalogovnik


Razdelilna glava z dobrim pregledom

Razdelilna glava z dobrim pregledom omogoča stalen nadzor delovanja in pregled nad zalogovnikom za dovajanje semena.

 glava


Razdeljevalni sistem in sistem za nastavljanje količine

Pogon razdeljevalnega sistema je izveden na dva načina, in sicer mehansko s pomočjo zobatega pogonskega kolesa in električno prek elektromotorja. Patentiran razdeljevalni sistem z dvema normalnima in finima razdeljevalnima valjema zagotavlja posebno natančno odmerjanje setvene norme semena (od 2 do 400 kg/ha). Nastavitev setvene norme se lahko izvede mehansko z brezstopenjskim menjalnikom ali električno preko delovnega računalnika.

 razdeljevanje


Nastavitev pritiska lemežev

Pritisk lemežev in česala (zagrinjala) se nastavlja centralno – mehanično ali hidravlično. Pri sistemu hidravličnega nastavljanja se vnaprej omejita minimalna in maksimalna vrednost z dvema zatičema. Tako je mogoče pritisk lemežev in zagrinjala glede na menjavanje talnih razmer hitro nastavljati neposredno iz kabine le z enim upravljavskim ventilom kar med vožnjo.

Sejalni lemež WS

Sejalni lemež WS je posebej primeren za setev po oranju ali takrat, ko ni veliko slame oz. rastlinskih odpadkov, kot npr. po oljni ogrščici ali sladkorni pesi. Konica lemeža je iz trde litine in ima izredno dolgo dobo trajanja. Za velika posestva z agresivnimi tlemi je dodatno na voljo sistem za hitro menjavo konic lemežev, za kar je treba odviti le en vijak.

 lemež


Sejalni disk RoTeC in RoTeC+ 

Sejalni disk RoTeC ima serijsko vgrajen disk za omejevanje globine in čiščenje ter omogoča nastavitev setvene globine brez orodja. Diski RoTeC delujejo tako rekoč brez obrabe. Natančnost setve, površinska zmogljivost in življenjska doba stroja so z uporabo diska RoTeC optimizirane. Tudi pri velikih količinah strniščnih ostankov se ne zamašijo. Oblikovanje setvenih brazd in optimalno vstavljanje semena v zemljo omogočata setven disk na eni strani in telo iz trde litine na drugi. Elastičen disk iz plastične mase preprečuje, da bi se zemlja sprijemala na setveni disk, oblikuje brazdo za seme in natančno krmili nastavljeno globino setve. Visok pritisk diska (35 kg) in opora na disku iz plastične mase omogočata miren tek diska ter natančno odlaganje semena. Za zelo velike globine odlaganja lahko disk iz plastične mase z eno potezo snamete. Zelo plitka setev, npr. semen trave, je na peščenih tleh mogoča z diskom za plitko setev.

Za sejalne kombinacije AD-P Super je bil razvit nov sejalni disk, izdelan iz borovega jekla RoTeC+, z večjim premerom (40 cm) in večjo debelino (4mm). Pri njegovem razvoju se je zasledovalo  čim manjšo obrabo, posledično pa čim daljšo življenjsko dobo. Predvsem se priporoča za uporabo na površinah z veliko rastlinskimi ostanki in v težkih zemljah, kjer je potreben večji pritisk (55 kg) za dober zarezni učinek.

 sejalni-diskNatančno zagrinjalo

Zagrinjalo za pokrivanje odprtih setvenih brazd in planiranje deluje brez mašenja tudi pri večjih količinah strniščnih ostankov. S posameznimi vrtljivo uležajenimi zagrinjalnimi elementi se prilagaja neravnim tlom in omogoča enakomerno prekrivanje semena na tleh z veliko strniščnimi ostanki ali brez njih. Pritisk lemežev in pritisk zagrinjala je centralno mehansko ali hidravlično nastavljiv. Pri hidravlični nastavitvi vnaprej nastavite najmanjšo in največjo vrednost tako, da vstavite sornike. Med vožnjo lahko tako pritisk sejalnih diskov in zagrinjala samo z enim hidravličnim ventilom hitro prilagajate stanju tal.


Pritisna kolesca za sejalne diske RoTeC

Za izboljšanje vlaganja semena v zemljo so za vse prigradne sejalnice AMAZONE na voljo vzmetno pritrjena pritisna kolesca. Še posebej se uporabljajo pri finih setvah, kot je navadna ogrščica – z malo vlažnosti -, a tudi pri setvi žita. Na novo razvita pritisna kolesca za sejalni disk RoTeC AMAZONE namerno deluje v setveni brazdi in seme utrdi na dno brazde. Kolesce in lemež delujeta neodvisno drug od drugega. Globinsko vodenje lemeža upravlja disk za omejitev globine in ne pritisni valj. Pritisno kolesce AMAZONE je pritrjeno vzmetno. Pritisni tlak je lahko od 5 do 15 kg in ga lahko prosto izbirate. Zagrinjalo setvene brazde vedno zagrne s prosto zemljo. S tem sistemom se doseže zelo enakomerno utrjevanje z izboljšanim vznikom semena tudi na močno spreminjajočih se tleh. Zadaj nameščeno pritisno kolesce lahko snamete brez orodja, npr. pri neugodnih pogojih, kot so pozne setve v mokri jeseni, tako da ni zamašitev zaradi lepljive zemlje!

 rotecOznačevanje poti za škropljenje pred vznikom semena

Naprava za označevanje ima velike diske in je namenjena označevanju voznih poti, da postanejo dobro vidne že pred vznikom. S tem se olajša pregled nad voznimi potmi pri škropljenju pred vznikom semena.

 označevanjeDelovni računalnik AMALOG+

Računalnik AMALOG+ s preklapljanjem voznih poti in označevanjem poti za škropljenje pred vznikom semena. Ustvarjanje voznih poti nadzoruje senzor. Preprogramiranje na drug ritem voznih poti je zelo enostavno. Prikazani so delovni položaji zarisovalnikov poti in preklapljanja vozne poti, posejana površina, vozna hitrost in količina semena.


Delovni računalnik AMADRILL+ in AMATRON+

Z AMADRILL+ in AMATRON+ lahko voznik poleg funkcij, ki jih upravlja AMALOG+, s sedeža uravnava npr. količine posejanega semena in spreminja intervale voznih stez na nagnjenih terenih. Pri tem se seme izmenjaje seje in ne seje, tako da so kolesnice sicer vidne, delovanje vodne erozije pa zavirajo njihovi posejani deli. Zaradi serijsko vgrajenega vmesnika je mogoče AMATRON+ v kombinaciji z GPS uporabljati tudi za setev, prilagojeno posebnostim posameznih delov polja, in uporabiti pridobljene podatke za nadaljnjo obdelavo.

 amadrill

 

Tehnični podatkie0 Tabela tehničnih podatkov

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.