1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Kratka krožna brana Catros

V paleti strojev Amazone za obdelavo tal je tudi nošena kompaktna krožna brana Catros, namenjena plitki obdelavi strnišč in pripravi tal za setev. Obdelava in mešanje tal potekata preko dveh vrst poševno postavljenih krožnikov (diskov) s premerom 460 mm (510 mm), ki ob vrtenju zagotavljajo dobro mešanje. Diski so uležajeni, tako da mazanje ni potrebno. Na novo konstruirani valj z gumijastimi klinastimi prstani KW v zadnjem delu priključka uravnava delovno globino. Del valja prevzame tudi nalogo pri cestnem transportu, tako da dodatno podvozje za prevoz po cesti ni potrebno. Poleg tega pa je priključek zelo kompakten in lahko vodljiv. Ob premeru valja 520 mm sta vleka in upravljanje priključka nezahtevna tudi v najzahtevnejših delovnih razmerah.

Domišljen sistem za zlaganje v delovni in transportni položaj omogoča hitro pripravo brane za delo ali transport. Upravljanje oz. vse nastavitve potekajo prek krmilnih ventilov neposredno iz kabine traktorja. Zložena v transportnem položaju je brana široka tri in visoka štiri metre. Serijsko je opremljena z zračnimi zavorami. Za delo s priključkom je potrebnih vsaj 30 KM na meter delovne širine, na voljo pa je v delovnih širinah od 3 do 6 metrov.

amazone-video1    
catros1 catros2 catros3

Podrobnosti

Tritočkovno vpetje

Zaradi tritočkovnega vpetja je Catros izredno kompakten in okreten priključek, ki je učinkovito uporaben tako na velikih kot na majhnih parcelah.

vpetje


Vbočeni krožniki

Z zamikom razvrščeni in poševno na smer vožnje postavljeni vbočeni krožniki zagotavljajo intenzivno mešanje rastlinskih ostankov in tal. 17-stopinjski nastavitveni kot spredaj in 14-stopinjski zadaj sta naravnana na optimalno prodiranje v tla in zagotavljata prehod brez motenj. Izbrani premer krožnikov, ki znaša 460 mm (510 mm Catros+), omogoča, da so krožniki nameščeni blizu okvirja in tesno eden ob drugem.

upognjeni diski


Nastavitev

Prestavljanje obeh vrst krožnikov ene proti drugi skrbi za najboljši učinek obdelave. Ta nastavitev se prilagaja globini obdelave in hitrosti, s čimer je priključek pripravljen na obstoječe delovne razmere.


Varno in brez potreb po vzdrževanju

Gumijasti blažilni elementi omogočajo optimalno prilagajanje vboklih krožnikov obliki tal. Velik premer blažilnih elementov preprečuje udarce preko dolgega hoda. Tako je zagotovljeno delovanje preobremenitvenega varovala brez potreb po vzdrževanju, omogočena pa je tudi majhna delovna globina.

varno


Najboljša zatesnitev za ležaje

Kombinirana zatesnitev, sestavljena iz obroča iz klobučevine in izredno kakovostnega tesnila v obliki drsečega prstana, popolnoma zapira dvovrstni poševni kroglični ležaj. Zato lahko za mazanje v celotni življenjski dobi priključka zadostuje oljna polnitev, tako da ni potrebe po namestitvi dodatnega mazalnega mesta. To občutno zmanjšuje čas, potreben za vzdrževanje priključka.


Cestni transport

Hidravlično zložljivi okvir priključka kompaktne krožne brane Catros omogoča neproblematičen in udoben cestni transport pri transportni širini, manjši kot tri metre. Na novo konstruirani gumijasti obročasti valj KW v zadnjem delu priključka uravnava delovno globino. Del valja prevzame tudi nalogo pri cestnem transportu, tako da dodatno podvozje za prevoz po cesti ni potrebno. Poleg tega pa je priključek zelo kompakten in lahko vodljiv. Ob premeru valja 520 mm sta tako vleka in upravljanje priključka nezahtevna tudi v najzahtevnejših delovnih razmerah.

transport


Nastavljanje globine

Nastavljanje delovne globine vbočenih krožnikov glede na različne razmere poteka zelo preprosto in udobno preko navojnega vretena. V ponudbi je tudi možnost vgradnje hidravličnega nastavljanja ob dobavi ali naknadno.


Tehnični podatki

 

e0 Tabela tehničnih podatkov

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.