1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Fendt kombajn serija L

Vsestranskost in visoka zmogljivost  

 1113696 bear

V razredu žitnih kombajnov s 5 in 6 pretresali ponuja Fendt s svojo serijo L visoko storilnost in zanesljivost. S sodobnim oblikovanjem vas prepričata prostorna kabina in enostavno upravljanje. Motor AGCO Power s SCR-tehnologijo poskrbi za nizko porabo dizelskega goriva.

 5255 L  243 KM  179 kW*
 5255 L MCS  243 KM  179 kW*
 6275 L  276 KM  203 kW*
 6275 L MCS  276 KM  203 kW*

*Maks. moč skupaj s povečano močjo.

Prednosti

 1114091 bear

Žitni kombajni serije L se odlikujejo z visoko storilnostjo z odgovarjajočo kakovostjo žetve. Tako skrbi sodobna tehnologija za enakomeren dovod žetvene mase že od samega začetka.

•   Žetvena naprava PowerFlow 
Enakomeren dotok žetvene mase v vseh delovnih pogojih.

•   Dovajalni polž PowerFeed 
Enakomerno dovajanje do letvastega dovajalnega traku.

•   Mlatilni boben 600 mm 
Visoka storilnost, zahvaljujoč veliki vztrajnostni masi velikega mlatilnega bobna.

•   Nova stopnja udobja
Veliko prostora in udobja za voznika. 

•   Modul ABC 
Mlatilni boben je podaljšan v ABC-modul za še boljše ločevanje.

•   MSC plus
Popolnoma premična rotacijska ločevalna košara za najboljšo kakovost slame.

•   6-valjni motor Agco Power 
Zahvaljujoč SCR-tehnologiji je motor varčen, močan in prijazen do okolja.

Delovno mesto in upravljanje

 1259236

Med žetvijo preživi voznik veliko časa na žitnem kombajnu. Da bi ostal po več delovnih urah še vedno popolnoma osredotočen na svoje delo, ponuja Fendt zelo udobno delovno mesto. Kabina je na primer serijsko opremljena s klimatsko napravo, gretjem in električno nastavljivimi ogledali. Tako ima voznik zagotovljen najboljši pogled v vseh smereh.

Najboljše udobje za sproščeno delo

Žitni kombajni Fendt so opremljeni s sedeži nove generacije, s serijskim zračnim vzmetenjem in z veliko možnostmi nastavitve, ki poskrbijo za optimalno prilagajanje osebnim potrebam. Skupaj s 3D-nastavljivim volanskim obročem je lažje najti najprimernejši položaj voznika za ves delovni dan. Poleg voznikovega sedeža je tudi udoben sedež za sovoznika. Naslonjalo za roko je sedaj pritrjeno na sedež, tako da je čim manj premikov roke, ki jo tako lahko voznik sproščeno uporablja za upravljanje. Tako so enostavno pri elektrohidravličnem upravljanju mlatilnega sistema, žetvene naprave in praznjenju zalogovnika za zrnje vse funkcije nameščene na enem mestu. Poleg tega so na istem mestu nameščeni še drugi elementi za upravljanje, kot so npr.: nastavitev mlatilne košare in ventilatorja, štirikolesni pogon …

Večfunkcijska ročica se dobro prilega roki

L Multifuntionshebel

Ergonomsko oblikovana večfunkcijska ročica omogoča vozniku, da upravlja hidrostatični pogon z občutkom. Poleg tega so najpomembnejše funkcije za upravljanje žetvene naprave, motovila in tudi praznjenja nameščene na večfunkcijski ročici. Vse ostale funkcije so nameščene na naslonjalu za roko, tako da ima voznik vse funkcije na dosegu ene roke.

Pregled nad vsem z Agritronic plus

Serijski Agritronic plus je sistem za informiranje in nadzor v vašem žitnem kombajnu Fendt. Preko prikazovalnika Agritronic plus dobi voznik pomembne informacije o delovanju žitnega kombajna, kot so na primer: vrtilna frekvenca mlatilnega bobna in ventilatorja, vozna hitrost, izgube, storilnost, nastavitve avtomatike TerraControl za vzdrževanje delovne višine …

Udobno naokrog

Kabina serije L vozniku omogoča z vso svojo opremo kar najbolj prijeten delovni prostor. Tako je ta klimatizirana in ogrevana. Nivo hrupa je nizek. Poleg tega pa je vležajena na gumijastih blažilcih. Serijsko so žitni kombajni serije L opremljeni s 14 nastavljivimi žarometi za nočno delo.

Žetvena naprava


žetvena naprava

Fendt pri seriji L ponuja izbiro med zelo zmogljivima žetvenima napravama PowerFlow in FreeFlow. Obe žetveni napravi odlikujeta stabilna gradnja in enakomeren dovod mase. Še posebej pri večjih delovnih širinah prideta do izraza sistem avtomatskega vzdrževanja delovne višine Terra Control in sistem izravnave žetvene naprave AutoLevel.

FreeFlow   

FreeFlow

Žetvena naprava Fendt FreeFlow je dobavljiva v delovnih širinah med 4,8 in 7,6 m. Poleg tega je zaradi privitih sestavnih delov posebej stabilna in prijazna za vzdrževanje. S 1.254 rezi na minuto skrbi za veliko hitrost nožev ter posledično za čisto rez pri nizki porabi moči. Dovajalni polž s premerom 610 mm dovaja žetveno maso enakomerno do poševnega dovajalnega transporterja – najboljši pogoji za visoko površinsko storilnost pri najboljši kakovosti žetve.


PowerFlow   

Powerflow Grafik
Animacija PowerFlow

Žetvena naprava Fendt PowerFlow je že več kot 30 let poznana po visoki storilnosti. Velika razdalja med nožki in dovajalnim polžem olajša žetev visokih rastlin. Enakomeren tok žetvene mase je zagotovljen s trakom PowerFlow, neposredno pred dovajalnim polžem. To zagotavlja, da je pri vseh kulturah enakomeren potisk materiala s klasi naprej, kar se odrazi v povečanju povprečne storilnosti in učinkovitosti.

Avtomatske funkcije za vodenje žetvene naprave 

Avtomatske funkcije za vodenje žetvene naprave

Sistem avtomatskega vzdrževanja delovne višine Terra Control, sistem izravnave žetvene naprave AutoLevel ali avtomatika za spuščanje se upravljajo neposredno z voznikovega sedeža. Na prikazovalniku Agritronic plus lahko voznik preverja številne nastavitve in jih po potrebi spremeni. Visoko udobje razbremeni voznika in skrbi za sproščujoče delo. S tem je tudi pri velikih delovnih širinah žetvene naprave vedno poskrbljeno za njeno optimalno vodenje.

Mlačev in ločevanje

Illu Schuettler und Gutfluss01 rdax 80


Veliko dejavnikov je odločilnih za visoko zmogljivost in ekonomičnost žitnega kombajna. Eden od najpomembnejših je gotovo kakovost zrnja. S prilagojenim Fendtovim mlatilnim, ločevalnim in čistilnim sistemom dosegate pri vsakršnih pogojih in z vsakim zrnjem odličen rezultat.

Visokozmogljiv mlatilni boben

Visoka zmogljivost mlatilnega bobna žitnega kombajna Fendt serije L je rezultat velikega premera, ki znaša 600 mm. To se odraža tudi v kakovostni mlačvi s čistim zrnjem in majhnim deležem loma. Teža mlatilnega bobna se je povečala zaradi osmih utežnih letev, ki so nameščene med poševne letve ter skrbijo za želen vrtilni moment in za miren ter enakomeren tek. S tem se zmanjša obremenitev pogonskih sklopov, posledično pa tudi poraba goriva.

ABC-modul (Active Beater Concave)

V serijski opremi je vključen ABC-modul, ki je nadaljevanje mlatilne košare do odbojnega bobna, ki je  še posebej pomemben za dovajanje povratne mase. ABC-modul omogoča dodatno ločevanje in odlaga slamo neposredno ter enakomerno na pretresala. Zaradi tega je ločevalna zmogljivost kombajna izkoriščena v največji možni meri.

Sistem mlačve Fendt MSC Plus: Power Feed Roller (PFR) …

Fendt MSC Plus sistem mlačve: Power Feed Roller (PFR)

Žitni kombajn Fendt serije L je dobavljiv v izvedbi s sistemom MSC plus. Pri tej izvedbi spada v osnovno opremo PFR-valj, ki poskrbi za enakomernejši tok mase od žetvene naprave do ustja letvastega transporterja.  PFR-valj je postavljen neposredno na vstop v ustje kombajna z letvastim transporterjem in ima premer 484 mm. Z vrtilno frekvenco 267 vrt./min. enakomerno prevzema in razporedi raznovrstno žetveno maso, tako da je mlatilni boben izkoriščen po celotni delovni širini.

… in sistem MSC 

Dva sistema v enem – MCS plus omogoča preko pomične košare mlačev tolikšne količine žitne mase, kot je mogoče, preden se ta odloži  na pretresala. Modele MCS plus v primerjavi z ostalo konkurenco odlikuje edinstvena rešitev, ki omogoča, da se v primeru, ko se ločevalnega sita ne potrebuje, tega enostavno prek posebnega sistema odmakne. Pomik sita se izvede s pomočjo elektromotorčka brez dodatnega orodja. Prednost MSC-sistema je v tem, da je zaradi veliko možnosti nastavitve prizanesljivejši do slame, kar se odrazi na njeni visoki kakovosti.

Tukaj se ločuje pleve od zrnja

Pripravljalno dno dovaja mešanico zrnja in plev do sit. Med prehodom se težka zrna sesedejo na dno, lahek material – pleve pa ostane na vrhu. Za enakomerno porazdelitev – tudi na nagnjenih terenih – je pripravljalno dno po dolžini razdeljeno s posebnimi stopnicami. Pripravljalno dno in mlatilni boben sta enako široka, tako da se lahko v vsakem trenutku izkoristi največja možna storilnost kombajna.

Sita HC 

HC sita

Posebna zgornja površina sit HC skrbi za optimalno dovajanje vetra in zmogljivost čiščenja, s čimer imajo veliko toleranco in jih je treba le redko prenastaviti. Tudi pri kratki in lomljivi slami sita HC zagotavljajo visoko čistost zrnja. Na zgornji in spodnji strani so nameščene pregrade, ki omogočajo, da ostane masa enakomerno razporejena po vsej površini sit, tudi na rahlo nagnjenih terenih.

Vzdolžen ventilator za enakomeren tok zraka

Vzdolžen ventilator za enakomeren tok zraka

Ohišje zelo zmogljivega ventilatorja ni sestavljeno samo iz dveh, ampak tudi iz ene zgornje odprtine. Tako se razdeli dovod zraka po vsej površini. Enostavno upravljanje neposredno iz kabine omogoča vozniku, da izbira vrtilno frekvenco med 350 in 1050 vrt./min. Možno je tudi zmanjšanje vrtilne frekvence na  območje od 270 do 840 vrt./min., ki se uporablja pri žetvi rastlin z nizko specifično maso kot npr. pri travah.


Inteligentna povratna masa

S pomočjo sistema povratne mase se neoluščeno klasje vrača na mlatilni boben. Za to skrbi polžni transporter, ki dovaja maso nad mlatilni boben in jo razporeja preko celotne mlatilne površine.

Visokozmogljiv drobilec slame

Žitni kombajni Fendt serije L so serijsko opremljeni z drobilcem slame, in sicer da se dosežeta optimalen razrez in razdelitev žetvenih ostankov. Dvojno ozobljeni noži in protirezila so enostavno nastavljivi za doseganje želene dolžine rezi. S pomočjo patentirane dovajalne plošče pred drobilnimi noži, ki usmerja slamo preko njih, se je kakovost drobljenja dodatno izboljšala. Poleg tega pa se je poleg moči zmanjšala tudi poraba goriva.

Primerna kakovost slame

Mlatilni sistem je vsestransko nastavljiv in tako zelo prizanesljiv do slame. Še posebej v težkih pogojih žetve, npr.: pri suhi in lomljivi slami, dosegate najboljšo kakovost slame in visoko vredno steljo za živali. Pri najvišjih pridelkih slame so zgrabki slame idealno oblikovani za stiskanje s stiskalnico za bale.

Veliko prostora za čisto zrnje

Zahvaljujoč veliki zmogljivosti zalogovnika za zrnje, lahko izvajate žetev neprekinjeno in tako čim bolj izkoristite kratko časovno obdobje, namenjeno žetvi. Z 8.600 litri je visoka storilnost zagotovljena. Zalogovnik za zrnje je zaradi sredinske postavitve polnilnega polža enakomerno napolnjen. Poleg tega dva senzorja opozarjata voznika na količino zrnja v zalogovniku. Istočasno ima voznik preko steklene stene neposreden pregled nad količino zrnja v zalogovniku, in sicer neposredno iz kabine.

Tekoče praznjenje

S pomočjo zgornjega praznjenja je dosežena višina praznjenja pri 4,20 m. Z zmogljivostjo praznjenja do 85 l/s omogoča sistem tekoče praznjenje. Poleg tega pa je možno pokrov zalogovnika za zrnje s pomočjo stikala v kabini in električnega sistema hitro odpreti in zapreti.

Inteligentna konstrukcija

 1114091 bear

Najboljša možna izkoriščenost, zahvaljujoč premišljeni opremi iz dneva v dan.
-    Hitro in enostavno dnevno vzdrževanje.
-    Vsi sestavni deli so bili izbrani za vaše zadovoljstvo in dolgo življenjsko dobo.
-    Enostavno spreminjanje nastavitev kombajna.
-    Močni motorji z najnovejšo SCR-tehnologijo.

Hitro in enostavno dnevno vzdrževanje

hitro in enostavno vzdrževanje

Paket hladilnikov skrbi za zadovoljivo hlajenje motorja, hidravlike in klimatske naprave. Košara sesalnega zraka je enostavna za čiščenje in onemogoča zamašitev tudi v najtežjih delovnih pogojih. Podest zagotavlja prost dostop do košare sesalnega zraka in hladilnikov. Poleg tega je nameščenih malo mazalnih mest, ki so na lahko dostopnih mestih. Zaradi enostavne mehanske konstrukcije je število pogonov zmanjšano, kar tudi pomembno zmanjša količino vzdrževanja. Tako lahko namenite več časa pomembnejšim stvarem - žetvi. Rezervoarji in kontrolna mesta za različne pogonske tekočine ter mesta za njihovo polnjenje in praznjenje so optimalno umeščena na kombajn. Enako velja za zračni filter motorja. Poleg tega omogočajo velike stranske pločevine enostaven dostop do vseh pomembnejših sklopov pri vsakodnevnem vzdrževanju in kontroli.

Zanesljivost in dolga življenjska doba

 1259103

Vsak sestavni del je zasnovan za največjo vzdržljivost in življenjsko dobo. Veliko delov, s katerimi pride žetvena masa v stik, je izdelanih iz debelejših, proti obrabi odpornih, materialov. Zaradi tega je tudi več kot 80 % vseh delov, ki pridejo v stik z žetveno maso, izdelanih iz pocinkane pločevine. Poleg tega pa so vsi sestavni deli barvani pred montažo. To podaljšuje življenjsko dobo stroja in njegovo prodajno vrednost.

Univerzalna uporaba

Žitni kombajn je lahko opremljen s setom za žetev koruze ali z univerzalno mlatilno košaro za žetev sončnic, koruze in žit.

Sodobni motorji in Premium Parts servis

Nov mejnik v motorni tehniki 
Nov mejnik v motorni tehniki

Modeli žitnih kombajnov Fendt serije L so opremljeni z modernimi 6-valjnimi motorji AGCO SISU POWER motorji. S 6,6 l prostornine pri modelih s 5 pretresali in 7,4 l prostornine pri modelih s 6 pretresali, s tehnologijo vbrizga goriva CommonRail in štiriventilsko tehniko nudijo maksimalno moč pri 243 KS (5255 L) oziroma 276 KS (6275 L).

SCR - varčen z gorivom in prijazen do okolja

Tudi serijo L žitnih kombajnov je Fendt zaradi izpolnjevanja zahtev po izpušnih plinih Stopnje 3b (Tier IV interim) opremil z varčno SCR-tehnologijo. S tem se ni zmanjšala samo emisija prašnih delcev in CO2, ampak se je zelo zmanjšala tudi poraba goriva.

Preskrba čez dolg delovni dan

Za dolge delovne dni imate s seboj vedno dovolj goriva in raztopine AdBlue , saj v rezervoarje lahko natočite do 620 l goriva in 80 l raztopine AdBlue. Poraba AdBlue znaša okrog 7 odstotkov glede na skupno porabo goriva.   

Najboljša preskrba z rezervnimi deli

Najboljša preskrba z rezervnimi deli

Fendt vam ponuja profesionalen servis in postavlja meje v panogi na tem področju. Skozi redne programe šolanja so zastopniki izšolani, da imajo dober pregled nad zalogo rezervnih delov, in da je stroj med žetvijo vseskozi v delovanju. Fendt in njegova prodajna mreža so vam tako pripravljeni ponuditi najboljši servis za vašo investicijo.

Tehnični podatkiTabela tehničnih značilnosti modelov serije L

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.