1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Fendt kombajn serija C

Ker je učinkovitost v danem času pomembna.

video  serija C

Kombajni Fendt serije C ponujajo praktično oblikovanje, tehnologijo in številne funkcionalnosti, ki olajšajo delo na polju, kjer je učinkovitost v danem času zelo pomembna.

 5275 C  276 KM  203 kW
 5275 C PL  276 KM  203 kW
 6335 C  360 KM  265 kW*
 6335 C PL  360 KM  265 kW*

*Maks. moč skupaj s povečano močjo.

Prednosti

Vrhunska zmogljivost in oprema

 1259929 emotion  NEW BETA - FENDT 6335c GHOST MASTER

Fendt ponuja paket za nov žitni kombajn serije C. Te izboljšave omogočajo učinkovito žetev pri nižjih stroških in čist pridelek v zalogovniku.

•    Visoka učinkovitost
Nizki obratovalni stroški, nizka poraba goriva in enostavno vzdrževanje.

•    Odlična mlačev
Sistem mlačve 2 v 1 je uporaben in prilagodljiv za vse pridelke ter je enostaven za nastavitev.

•    Odlični rezultati
Visoka kakovost zrnja zaradi lepe mlačve in intenzivnega ločevanja.

•    Optimalno oblikovan delovni prostor
Novo zasnovan prostor za voznika na osnovi zmogljivosti.

•    Enakomerno dovajanje
Visokozmogljiva žetvena naprava iz zelo kakovostnih materialov za vse pogoje žetve – PowerFlow ali FreeFlow.

Delovno mesto in upravljanje

Moje delovno mesto
 

 1258665

Velika kabina Skyline ponuja veliko prostora. Voznik ima pregled nad koso, strniščem, cevjo za praznjenje in zahvaljujoč velikim električno nastavljivim ogledalom ter serijski kameri na Varioterminalu tudi pogled nazaj.

Najboljše udobje za sproščeno delo

Žitni kombajni Fendt so opremljeni s sedeži nove generacije, s serijskim zračnim vzmetenjem in veliko možnostmi nastavitev, ki poskrbijo za optimalno prilagajanje osebnim potrebam. Skupaj s 3D-nastavljivim volanskim obročem je lažje najti najprimernejši položaj voznika za ves delovni dan. Poleg voznikovega sedeža je udoben tudi sovoznikov sedež.

Močne delovne luči za nočno delo

Koncept osvetlitev žitnih kombajnov Fendt serije C  vsebuje popoln komplet luči za delo na polju in vožnjo po cesti. Serijsko so žitni kombajni serije C opremljeni z nastavljivimi žarometi za nočno delo.

Fendt VARIOTRONIC - Tehnologija za učinkovito kmetijstvo 

Fendt VARIOTRONIC- Tehnologija za učinkovito kmetijstvo

Fendt je na traktorski tehniki preverjen sistem upravljanja prenesel in priredil za uporabo na žitnih kombajnih. Tako najdemo sedaj tudi v žitnih kombajnih serije C enak koncept upravljanja kot pri traktorjih. Z večfunkcijsko ročico, ki je bila oblikovana posebej za uporabo na žitnih kombajnih, ima voznik najpomembnejše funkcije varno v svoji roki.

Fendt Varioterminal

Fendt Varioterminal navdušuje s svojo intuitivnostjo vodenja po meniju. Jasna struktura podaja nujno potrebne informacije o storilnosti in nastavitvah žitnega kombajna, saj je za voznika nujno potrebno, da je vedno v optimalnih območjih.

Upravljanje s tehnologijo na dotik

Fendt  Varioterminal je centrala za upravljanje in nastavitev vseh sklopov kombajna. Poleg ekrana na dotik se je možno premikati po različnih nivojih menija s smernimi tipkami, nameščenimi ob strani zaslona. Za lažje spreminjanje nastavitev glede na potrebe različnih kultur je sistem za veliko pomembnejših in pogostejših kultur že prednastavljen, nastavitve pa enostavno prikličete iz spomina delovnega računalnika.

Žetvena naprava

 1258918

Dober začetek, vse dobro. Žetvena naprava igra odločilno vlogo pri zmogljivosti vašega žitnega kombajna. Na podlagi dolgoletnih izkušenj Fendt ponuja izbiro med zelo zmogljivima žetvenima napravama PowerFlow in FreeFlow.

Prava izbira za vsako poljščino  
 
MD Powerflow

Za doseganje velike storilnosti v kakovosti in prehodnosti potrebuje  kombajn enakomeren dovod mase. To zagotavljata obe žetveni napravi Fendt: FreeFlow in PowerFlow.

FreeFlow

Freeflow Grafik

Žetvena naprava Fendt FreeFlow je dobavljiva v delovnih širinah med  4,8 in 7,6 m. Poleg tega je zaradi privitih sestavnih delov posebej stabilna in prijazna za vzdrževanje. S 1.254 rezi na minuto skrbi za veliko hitrost nožev ter posledično za čist rez pri nizki porabi moči. Dovajalni polž s premerom 610 mm dovaja žetveno maso enakomerno s poševnega dovajalnega transporterja – najboljši pogoji za visoko površinsko storilnost pri najboljši kakovosti žetve.

PowerFlow 

Powerflow Grafik

Žetvena naprava Fendt PowerFlow je že več kot 30 let poznana po visoki storilnosti. Velika razdalja med noži in dovajalnim polžem olajša žetev visokih rastlin. Enakomeren tok žetvene mase je zagotovljen s trakom PowerFlow neposredno pred dovajalnim polžem. To zagotavlja, da je pri vseh kulturah enakomeren potisk materiala s klasi naprej, kar se odrazi v povečanju povprečne storilnosti in učinkovitosti.

Mlačev in ločevanje

 1259365

Zaradi ekstremno težkega in robustnega mlatilnega bobna in zelo zmogljivih sit žitni kombajn Fendt serije C z lahkoto mlati žetveno maso.

Sistem mlačve Fendt MSC Plus 

MCS-Plus-eingeschwenkt

Teža mlatilnega bobna se je povečala zaradi osmih utežnih letev, ki so nameščene med poševne letve in skrbijo za želen vrtilni moment ter za miren in enakomeren tek. S tem se zmanjša obremenitev pogonskih sklopov, posledično pa se zmanjša tudi poraba goriva.

Inteligentna mlatilna košara

Mlatilna košara se razlikuje z različnimi razdaljami med letvami, ki je v zadnjem območju dvakrat širši kot v prednjem delu. Ta neenakomernost poskrbi za optimalno razmerje med visoko zmogljivostjo mlačve in ločevanja.  Za optimalno mlačev je možno neodvisno nastavljati sprednji in zadnji del mlatilne košare.

MSC Plus 

Dva sistema v enem – MCS plus omogoča preko pomične košare mlačev tolikšne količine žitne mase, kot je mogoče, preden se ta odloži  na pretresala. Modele MCS plus v primerjavi z ostalo konkurenco odlikuje edinstvena rešitev, ki omogoča, da se v primeru, ko ločevalnega sita ne potrebujete, tega enostavno preko posebnega sistema odmakne. Pomik sita se izvede s pomočjo elektromotorčka brez dodatnega orodja.

Univerzalna uporaba 

 1258475

Žitni kombajn je lahko opremljen s setom za žetev koruze ali z univerzalno mlatilno košaro za žetev sončnic, koruze in žit.

Najboljša kakovost žetve  

 1258320

Kakovost zrnja potrjuje pridelek. Pri razvoju sit  se je namenila posebna pozornost uporabi zelo zmogljivih sit, ki omogočajo in zagotavljajo najboljšo možno kakovost pridelka - čistost zrnja.

Velik zalogovnik se hitro izprazne

Zalogovnik za zrnje z 9.000 litri pri standardni izvedbi in z 8.600 litri pri izvedbi ParaLevel žitnega kombajna Fendt ima veliko zmogljivost. Hitrost praznjenja z do 105 l/s pa je ena najvišjih v tem razredu.

Zelo zmogljiv drobilec slame

Drobilec slame je razvit posebej za kmetije, ki uporabljajo sisteme minimalne obdelave tal, in sicer da se dosežeta optimalen razrez in optimalna razdelitev žetvenih ostankov. Ozobljeni noži skrbijo za čisto rez in zmanjšujejo porabo goriva. Brezstopenjsko nastavljiva protirezila, dodatne vrtljive drobilne letve in električno nastavljive razdeljevalne plošče so sklopi, ki zagotavljajo popoln nadzor nad kakovostjo in razdeljevanjem žetvenih ostankov.  

Čisto odlaganje redi

Mlatilni sistem je zelo prizanesljiv do slame, da se doseže čim boljša kakovost slame za izdelavo bal za krmo in stelje ali kot material za pridobivanje energije.

Sistem izravnave nivoja Paralevel

 1114588

Posebej v hribovitih regijah je uporabnikom v veliko pomoč sistem izravnave nivoja žitnega kombajna Fendt ParaLevel. Patentirana zasnova izravnave nivoja žitnega kombajna ParaLevel skrbi za visoko storilnost na nagibu oziroma na hribovitih terenih z do 20-odstotnim nagibom.   
Sliki   C-Achse-Neutral in C-Achse-ausgefedert

Enostavna konstrukcija

Žitni kombajni Fendt 5275 C in Fendt 6335 C so dobavljivi v izvedbi ParaLevel. Patentiran sistem izravnave nivoja do 20-odstotnega nagiba zagotavlja, da so mlatilni sistem, sita in čistilni sistem vedno v vodoravnem položaju ter na razpolago s celotno zmogljivostjo. Žitni kombajni ParaLevel so serijsko opremljeni s štirikolesnim pogonom in ponujajo visok oprijem na nagnjenih terenih ter varnost za voznika.

Več pridelka s sistemom ParaLevel 

Zasnova te patentirane prednje osi  temelji na strukturi paralelograma. Edinstveno oblikovanje omogoča izravnavo nagiba do +/- 20 % za nezmanjšano zmogljivost žitnega kombajna. Tako je tudi v hribovitih pokrajinah zagotovljena enakomerna razdelitev žetvene mase po mlatilnem, ločevalnem in čistilnem sistemu, s tem pa sta zagotovljena maksimalna produktivnost in učinkovitost.

Optimalne lastnosti za cesto in polje

Poleg klasičnih prednosti podvozja z izravnavo ponuja sistem ParaLevel še druge dodatne pozitivne lastnosti. Tako lahko voznik izbira med delovnim in transportnim načinom vožnje. Pri delovnem načinu se zaradi povečane zunanje širine izboljšata stabilnost in varnost na nagnjenih terenih. Pri transportnem načinu se zaradi zoženja prednje osi zmanjša zunanja širina. Tako je zunanja širina pri obeh modelih 5275 CPL in 6335C PL pri cestni vožnji pod 3,5 m.

Štirikolesni pogon

Štirikolesni pogon je plus za oprijem in varnost  pri modelih žitnih kombajnov Fendt ParaLevel serije C. Pri Fendtu namreč ne gre za nikakršne kompromise pri odločitvi za nudenje idealnih rešitev za žetev na nagibu.

Inteligentna konstrukcija

 1259191

Zaslužite v času žetve! Najboljši možen izkoristek, zahvaljujoč premišljeni opremi, iz dneva v dan.
-    Hitro in enostavno dnevno vzdrževanje.
-    Vsi sestavni deli so izbrani za vaše zadovoljstvo in dolgo življenjsko dobo.
-    Enostavno spreminjanje nastavitev kombajna.
-    Močni motorji z najnovejšo SCR-tehnologijo.

Hitro in enostavno dnevno vzdrževanje 
 
 1259176

Paket hladilnikov skrbi za zadovoljivo hlajenje motorja, hidravlike in klimatske naprave. Košara sesalnega zraka je enostavna za čiščenje in onemogoča zamašitev tudi v najtežjih delovnih pogojih. Podest zagotavlja prost dostop do košare sesalnega zraka in hladilnikov. Poleg tega je nameščenih malo mazalnih mest, ki so na lahko dostopnih mestih. Zaradi enostavne mehanske konstrukcije je število pogonov zmanjšano, kar pomembno zmanjša tudi količino vzdrževanja. Tako lahko namenite več časa pomembnejšim stvarem - žetvi. Rezervoarji in kontrolna mesta za različne pogonske tekočine ter mesta za njihovo polnjenje in praznjenje so optimalno umeščena na kombajn. Enako velja za zračni filter motorja. Poleg tega omogočajo velike stranske pločevine enostaven dostop do vseh pomembnejših sklopov pri vsakodnevnem vzdrževanju in kontroli.

Zanesljivost in dolga življenjska doba

 1259090

Vsak sestavni del je zasnovan za največjo vzdržljivost in najdaljšo življenjsko dobo. Veliko delov, s katerimi pride žetvena masa v stik, je izdelanih iz debelejših, proti obrabi odpornih, materialov. Zaradi tega je tudi več kot 80 % vseh delov, ki pridejo v stik z žetveno maso, izdelanih iz pocinkane pločevine. Poleg tega pa so vsi sestavni deli barvani pred montažo. To podaljšuje življenjsko dobo stroja in njegovo prodajno vrednost.

Sodobni motorji in Premium parts servis

Najnovejši motor AGCO SISU POWER izpolnjuje v kombinaciji s SCR-tehnologijo najnovejše zahteve o izpušnih plinih. S tem uporablja Fendt tako pri traktorjih kot pri kombajnih eno najnaprednejših motornih tehnologij na trgu, ki hkrati skrbi tudi za čistejše okolje in nižje obratovalne stroške.
NEW BETA - ENGINE MASTER

Optimalne lastnosti motorja

Upravljanje motorja je prilagojeno optimalni krivulji navora. To kombajn potrebuje za zagotavljanje stalnega pretoka mase pod polno obremenitvijo - ko je to potrebno. Skupaj s pogoni, ki potrebujejo malo moči, vam omogoča doseganje zelo nizke porabe goriva na tono pridelka in odlične gospodarnosti.

Najboljša preskrba z rezervnimi deli

 1259445

Fendt vam ponuja profesionalen servis in postavlja meje v panogi na tem področju. Skozi redne programe šolanja so zastopniki izšolani, da imajo dober pregled nad zalogo rezervnih delov in da je stroj med žetvijo vseskozi v delovanju. Fendt in njegova prodajna mreža so vam tako pripravljeni ponuditi najboljši servis za vašo investicijo.

Tehnični podatki

 
Tabela tehničnih značilnosti modelov serije C

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.