1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Fendt 900 Vario


Fendt 900 Vario – najmočnejši standardni traktor!

Fendt s prenovljeno paleto traktorjev serije 900 Vario predstavlja najmočnejšo serijo na tržišču. Z maksimalno močjo 390 KM ponuja veliko razpoložljive vlečne sile in moči, ki jo inteligentno prevede v surovo učinkovitost.

939-Seite 900 Forstmulcher 936 1007876
 Fendt 924 Vario  183kW  249KM
 Fendt 927 Vario  194kW  264KM
 Fendt 930 Vario  217kW  295KM
 Fendt 933 Vario  238kW  324KM
 Fendt 936 Vario  261kW  356KM
 Fendt 939 Vario  276kW  376KM

 *Nazivna moč (EG 97/68)

 

VEČ z MANJ je naš cilj!

Inovacije postanejo dragocene šele, ko perfektni sestavni deli prinesejo občutne koristi. Temu je namenjena tehnologija Fendt Efficient Tecnology. Cilj je: VEČ z MANJ – z manjšo porabo virov, kot so čas, gorivo ali obratnih sredstev, doseči VEČ. Prepričajte se, kako vam Fendt Efficient Technology zagotavlja odločilno prednost v gospodarnosti in donosnosti. Učinkovitost je gonilna sila Fendta in vašega dolgoročnega uspeha.

FET-Gruppe-quer    

 

ET-Logo-black

 

 

 

 Več udobja:
• 3,5 m3 raja za voznika, s panoramskim razgledom,
• vse funkcije na enem terminalu,
• dnevno do 1.920 premikov rok manj,
• obdelanih do 1.250 hektarov več z VarioGuidom.

Večja storilnost:
• dnevno prepeljanih do 37 ton več,
• 60 km/h za 16 % večjo transportno storilnost.

Več gospodarnosti:
• 17.500 litrov prihranjenega  goriva s SCR,
• enostavno varčevanje z avtomatiko učinkovitosti Fendt,
• samodejno do meje, s samodejnim uravnavanjem mejne obremenitve.

Več vsestranskosti:
• 22 priključnih mest za širok spekter uporabe,
• možnost uporabe 365 dni na leto,
• naprava za vzvratno vožnjo za izvedbo številnih del vzvratno in naprej.

Več varnosti:
• sedem točk za udobje in varnost pri vožnji,
• varna vožnja na polju in na cesti.


Več za okolje
• 95-odstotno zmanjšanje NOX,
• 95-odstotno zmanjšanje mase delcev,
• zmanjšanje CO2 z manjšo porabo goriva,
• manjša poraba obratnih sredstev z manj prekrivanja.

Učinkovitost: recept za varčno delovanje

Ko govorimo o učinkovitosti, ne delamo kompromisov! Naš cilj je postati ime za stroškovno učinkovitost na obdelano površino in prevoženo pot. Najboljša tehnologija, ki jo najdemo tudi v 900 Vario, dosega naše standarde: zelo učinkovit sistem upravljanja Vario ter SCR-tehnologija za varčevanje z gorivom v kombinaciji s TMS, ki še zvišajo raven kakovosti že tako učinkovitega sistema Vario in še dodatno zmanjšajo stroške.


Ohranjanje vrednosti = varna prihodnost in enaka kakovost

Vsak Fendtov kupec ve, da po koncu življenjske dobe traktorja pride do obračuna. To za Fendtove lastnike ne predstavlja pretiranega stresa, saj je prodajna vrednost rabljenega Fendtovega traktorja še vedno na zavidljivem nivoju. Ker Fendt postavlja tehnološke trende v sektorju, poskrbi, da povpraševanje po rabljeni tehniki obstaja tudi v prihodnosti. Poleg tega je visoka kakovost sestavnih delov dobra osnova za zanesljivost in dolgo življenjsko dobo. Rezultat tega je visoka prodajna vrednost rabljenih traktorjev, ki vam jo lahko zagotovi le Fendt.

KabinaNajmočnejši imajo še vedno največ prostora  

900 Vario vam ponuja prostorno delovno mesto. Delovno mesto, ki vam vzbuja veselje in vam omogoča, da dosegate najboljše rezultate. Krmiljenje Variotronic na novem Varioterminalu vas bo namreč v vsakem trenutku navdušilo, saj je to pravo olajšanje za zahtevno delo. Avtomatske funkcije, avtomatska klima in še veliko drugih stvari poskrbijo, da ste lahko popolnoma osredotočite na svoje delo čez ves dan.

939-Variocenter Montage 2  


Delovno mesto za veliko učinkovitost

3,5 m2 raja za voznika s panoramskim razgledom

Vstopite v veliko kabino 5X, ki vam nudi velikopotezno zasnovan prostor in odličen razgled skozi veliko steklenih  površin – pravi panoramski razgled. Samodejna klimatska naprava zagotavlja prijetno temperaturo na delovnem mestu, pijača iz hladilne torbe pa vas vmes osveži. V hladnih dneh je ogret sedež dodatek k udobju, ki se mu ne boste več želeli odreči. In če niste sami na poti, je za sovoznika dovolj prostora na sovoznikovem sedežu.


Ergonomija kot še nikoli  

Pri razvoju kabine serije 900 Vario je bila pozornost namenjena ergonomskemu oblikovanju kabine. Na naslonjalu za desno roko, ki se premika skupaj z voznikovim sedežem, in na novem Varioterminalu so optimalno nameščene vse funkcije. Volan je nastavljiv po višini in nagibu. Avtomatska klimatska naprava je nameščena serijsko.


Komfortno pnevmatsko vzmetenje kabine

Pnevmatsko tritočkovno vzmetenje kabine zmanjša tresljaje na minimum in zagotavlja bolj udobno vožnjo. Kabina je pritrjena v treh točkah na integriranimi sistem uravnavanja nivoja. Spredaj je kabina vpeta na osrednji nihajni vzvod z zračnimi blažilnikom, zadaj pa z dvema zračnima blažilnikoma (opcija).


Fendt - pika na i udobja  

Številne praktične malenkosti ustvarjajo veselje. Osvetlitev stopnic, klimatiziran hladilni prostor, različna odlagalna mesta  in številne druge malenkosti pomagajo pri vsakdanjem delu. Če ne marate nizkega nivoja hrupa v kabini, ga lahko mimogrede spremenite in povečate z MP3-radiem in ozvočenjem. In če na poti niste sami, je za sovoznika dovolj prostora na sovoznikovem sedežu, ki je v celoti obložen in nudi dovolj veliko sedalno površino.


Dnevno 1.920 premikov rok manj  

Pri obračanju na koncu njive morate pogosto premakniti roko na drugo ročico, tudi do 12-krat. Pri 900 Vario to naporno premikanje roke ni več potrebno, saj je desno naslonjalo za roko osrednja krmilna konzola. Roko udobno položite na individualno nastavljivo naslonjalo ter krmilite traktor in priključek z večnamensko vozno ročico in Varioterminalom. S krmilnim mestom za hidravlično dvigalo, nameščenim poleg križne ročice, krmilite stikala za hitro dviganje, nastavitev globine ter vklop/izklop sprednje in zadnje priključne gredi. Zahvaljujoč krmiljenju pri obračanju na ozarah, so napačni vklopi praktično izključeni. V 10-urnem delovniku z okoli 160 obračanji na ozarah prihranite do 1.920 premikov roke, ostanete ves delovni dan učinkoviti ter zvečer še vedno čili in sproščeni.


Vse funkcije na enem terminalu

Fendt Variotronic združuje enkratno krmiljenje elektronike in prvič vse funkcije na enem terminalu. Tako so krmiljenje traktorja  in priključkov, funkcije kamer in tudi dokumentiranje ter vodenje traktorja po parceli integrirani v Varioterminal 10.4" ter jih krmilite z enako logiko. Tako prihranite stroške za dodatne terminale. Za osnovne zahteve gospodarstva Fendt nudi Varioterminal 7". Oba terminala imata intuitivne menije in praktično tehnologijo na dotik.

Fendt 828vario 0894    


Z VarioGuidom je obdelanih 1.250 hektarjev več

Sistem vodenja po parceli VarioGuide je optimalno integriran v Variotronic in ga krmilite preko Varioterminala. Z VarioGuidom je mogoče zmanjšanje prekrivanj v povprečju za 6 %, enaki (6 %) so tudi prihranki goriva, semen in gnojila. Preko preglednih prikazov shem parcel na Varioterminalu je nadzor nad traktorjem in priključkom za voznika lažji (tudi ponoči ali pri slabši vidljivosti so rezultati optimalni). Povsem na novo pa je z VarioGuidom povezano prekrivno krmiljenje koles VarioActive, ki znatno poveča zamik koles.


Tudi v temi je vse vidno

Z genialno zasnovo osvetlitve z 900 Vario niste nikoli v temi. Jakost osvetlitve, ki jo omogoča skupaj 14 različnih žarometov,  je tako s kratkimi kot z dolgimi lučmi na visokem nivoju. Delovne luči 900 Vario lahko posamezno nastavite na 360-stopinjsko osvetlitev. Po naročilu so na voljo tudi žarometi Xenon in LED.


Širokokotna ogledala za boljšo preglednost

Opcijska širokokotna ogledala zagotavljajo z razširjenim vidnim poljem občutno več varnosti. Tako imate izboljšan pregled ravno nad tem, kar se dogaja v stranskem območju traktorja. Nevarno območje, ki je sicer v območju mrtvega kota, je veliko bolj pregledno in tako nepredvidene situacije lahko pravočasno preprečite.

Upravljanje


Krmiljenje Fendt Variotronic 

Fendt Variotronic je s svojimi prednostmi navdušil že pri velikih traktorjih Fendt. Sedaj je kot moderna zasnova krmiljenja integriran tudi v 900 Vario. 7" Varioterminal  in veliki 10.4" Varioterminal prepričata z do uporabnika prijaznim menijem in s praktično tehnologijo na dotik. S ploščato strukturo menijev in z nazornimi prikazi se vsak voznik hitro znajde na Varioterminalu in ima vse pred očmi. Visokoločljiv in na praske neobčutljiv zaslon ter tudi prikaz funkcij se samodejno prilagajata svetlobi okolice. Z optimalno nastavitvijo podnevi in ponoči so voznikove oči občutno razbremenjene. Vse komponente Varioterminala sledijo geslu »Made in Germany«, tako da tudi pri elektroniki lahko pričakujete najvišjo kakovost, zanesljivost in najboljšo izdelavo.

Fendt 828vario 0975 bel  


Izbira prikaza zaslona

Sočasno lahko na 10.4" Varioterminalu pregledno prikažete do štiri delovne menije. Prikaze na zaslonu lahko poljubno in prilagodljivo izbirate ter zelo enostavno spremenite.


Krmiljenje orodij Variotronic

Vse priključne stroje ISOBUS lahko pregledno prikažete v celotnem pregledu zaslona in udobno krmilite s tehnologijo na dotik. Istočasno lahko krmilite do 12 funkcij.


Nastavitve priključnih strojev in traktorja

Na polovičnem pogledu sta vzporedno, drug poleg drugega ali drug nad drugim, prikazana dva menija, ki ju lahko tudi vzporedno uravnavate. Tako lahko npr. optimalno uskladite nastavitve priključnega stroja ter motorja in menjalnika traktorja.


Slika kamere 

Veliki 10.4" Varioterminal nudi možnost za priklop do dveh kamer hkrati. Tako je npr. priklop priključnih strojev znatno olajšan. Poleg udobja se izjemno poveča tudi varnost, saj s kamero vidite območja, ki jih sicer težje oz. jih sploh ne.

 
Tipka ali dotik?

Nastavitve menijev Varioterminala lahko udobno spremljate z dotikom zaslona ali s smernimi tipkami. Po menijih se tako premikate s pomočjo tipk ali dotikov zaslona. Krmiljenje traktorja je pri obeh terminalih identično.

Fendt 828vario 0894  


VarioGuide in VarioDoc

Večja kakovost dela z avtomatskim krmiljenjem VarioGuide

Z VarioGuidom se lahko popolnoma osredotočite na delo, ki ga opravljate, z njegovo pomočjo bo delo opravljeno bolj učinkovito in kakovostno tudi v pogojih manjše vidljivosti. Sistem VarioGuide je zaradi satelitske tehnologije zelo natančen in mu lahko zaupate.

Sodobno dokumentiranje z VarioDoc

Dokumentacija je pri kmetijskih gospodarstvih pomembna osnova za sodobno vodenje. Z novim VarioDoc lahko ustrezne podatke z najmanjšim vloženim trudom hitro zberete, vnesete v parcelne karte in analizirate. Že na polju lahko na Varioterminalu zberete vse potrebne podatke, tako da bo vaše nočno delo v pisarni zmanjšano na minimum. V obratni smeri lahko naročila obdelate že na osebnem računalniku in prenesete na terminal.

Izkusite Fendt Variotronic


VariotronicTI

Zadnje obračanje na ozari je lahko kot prvo

Krmiljenje na ozarah VariotronicTI

Do 160 obračanj na ozarah v desetih urah je brez samodejnih funkcij lahko zelo naporno. Da bo tudi zadnje obračanje  na ozari enako natančno izvedeno kot prvo, je 900 Vario serijsko opremljen s samodejnim krmiljenjem na ozarah VariotronicTI. Na zaslonu Varioterminala je VariotronicTI prikazan izjemno pregledno. Z le enim pritiskom na tipko vklopite samodejno krmiljenje postopkov pri obračanju na ozari. Z novim krmiljenjem na ozarah VariotronicTI voznik delovne postopke pri obračanju na ozarah enostavno in udobno vnese v sistem, medtem ko stoji na mestu ali med samo vožnjo. Celoten potek delovnih postopkov je prikazan z ustreznimi ikonami za aktiviranje in z vrednostmi, kot sta npr. čas ali prevožena pot do naslednjega postopka, tako da voznik lahko optimalno sledi poteku. Posamezne postopke celotnega poteka lahko voznik naknadno prilagodi. Tako s sistemom samodejnega obračanja koles pri obračanju na ozarah prihranite čas in v dolgih delovnih dneh preprečite morebitne napake.

Izkusite Fendt Variotronic
Simulacija

Testiranja

Variotronic je na testu revije Top Agrar prejel splošno oceno 1.9, s katerimi premaga tekmece na testu »Krmilnih konceptov« (št. 01/2011 in 3/2011). »Fendtu je uspelo jasno razporediti veliko število funkcij na enem upravljalnem mestu. Monitor z menijsko navigacijo postavlja nove standarde na tem področju.«

Varioguide je na testu revije Top Agrar prejel oceno 1.55 v razredu »GPS sistemi vodenja« (št. 03/2011). »Sistem je enostaven, zelo dobro integriran in dobro deluje.«

Motor17.500 litrov prihranjenega goriva s SCR-tehnologijo

Nova v seriji je SCR-tehnologija, tako da Fendt 900 Vario izpolnjuje zahteve za izpušne pline stopnje 3b (Tier IV Interim). Za izpolnitev predpisov za izpušne pline je SCR-tehnologija za Fendt najboljša rešitev, ker je možno porabo goriva zmanjšati za do 7 %*. Tako 900 Vario, pri povprečni porabi 25 l/h, samo s SCR prihrani na uro 1,75 litra goriva. V 10.000 delovnih urah to pomeni skupni prihranek 17.500 litrov dizel goriva. Naslednja prednost je, da obdelava izpušnih plinov poteka za procesom izgorevanja in nanj ne vpliva. Motor je tako optimalno nastavljen in dosega svojo največjo zmogljivost.

* Interna primerjava Fendt. 


Enostavno varčevanje z avtomatiko Fendt 

Raziskave že leta dokazujejo, da brezstopenjska nastavitev hitrosti – ki jo nudi menjalnik Vario – prinaša velike prihranke časa in denarja. V 900 Vario brezstopenjski menjalnik ML 260 zagotavlja največje izkoristke transmisije. S TMS-sistemom upravljanja traktorja, ki je sedaj serijsko vgrajen tudi v 900 Vario, traktor vedno deluje v  optimalnem območju. Voznik le še izbere želeno hitrost in vklopljen TMS prevzame krmiljenje motorja in menjalnika. TMS tako npr. uravnava, da traktor po ravnini vozi z znižanim številom vrtljajev motorja. Pri vožnji v  klanec, ko se obremenitev poveča, pa TMS samodejno poveča število vrtljajev motorja. Tako traktor vedno deluje z najmanjšimi možnimi vrtljaji motorja, kar samo po sebi pomeni učinkovitost.


Samodejno regulacija mejne obremenitve

Novo pri 900 Vario je avtomatika obremenitve oz. samodejna regulacija mejne obremenitve. Regulacija mejne obremenitve glede na obremenitev uravnava vozno hitrost in to v odvisnosti od števila vrtljajev motorja. Za različna dela, npr. transport ali obdelavo tal, so optimalne vrednosti mejne obremenitve različne. Traktor samodejno uravnava idealno mejno obremenitev. Tako vam je prihranjena ročna nastavitev mejne obremenitve na začetku ali koncu dela na polju. Skupno delovanje motorja in menjalnika se tako ujema pri vsaki uporabi. Po želji pa lahko mejno obremenitev nastavite tudi ročno.


SCR-tehnologija Fendt

SCR (Selective Catalytic Reduction) za naknadno obdelavo izpušnih plinov

Pri SCR-tehnologiji se izpušni plini naknadno obdelajo z AdBlue, 32.5 % raztopine sečnine in dušični oksidi NOx se pretvorijo v nestrupena dušik in vodo. Poraba, pri tovornjakih standardno uporabljene raztopine sečnine in vode, znaša povprečno sedem odstotkov porabe goriva in je odvisna glede na pogoje dela. AdBlue je na voljo na vseh bencinskih servisih ali preko AGCO Parts AdBlue kjerkoli na svetu.

 1007768 SCR 900H-1.Spiegel

 

MenjalnikGenialni menjalnik Fendt Vario 

Menjalnik Fendt Vario je hidrostatsko-mehansko gonilo z razdeljenim prenosom moči. S povečano hitrostjo se povečuje delež mehansko prenesene moči preko planetnega gonila. Izvrsten izkoristek zagotavljata za 45 stopinj zamakljiva hidravlična črpalka in visok delovni tlak z maksimalno 550 bari.

Hidravlični sistem


Zmogljiv hidravlični sistem

Hidravlični sistem je zasnovan na moderni tehnologiji Load Sensing. Izbirate lahko med črpalko s pretokom 160 ali 216 litrov na minuto. Dvižne sile 900 Vario so bile povečane v primerjavi s predhodnimi modeli. Elektrohidravlično upravljano zadnje hidravlično dvigalo z max. dvižno silo 11.800 daN zagotavlja, da bodo tudi težki priključni stroji v praksi brez težav dvignjeni do konca dviga dvigala. Novo zasnovano zadnje hidravlično dvigalo je velika pridobitev za udobje, saj kompenzira obremenitev in tako samodejno ohranja nastavljeno hitrost spuščanja, tako pri težkih kot pri lahkih priključnih strojih. Poleg tega pa je traktor serijsko opremljen z dvosmerno delujočim zadnjim hidravličnim dvigalom. Tudi spredaj je z max. dvižno silo 5.550 daN mogoča uporaba težkih priključnih strojev. Sprednje hidravlično dvigalo je zasnovano v integrirani izvedbi, tako da so priključne točke relativno blizu traktorja.

Hecklader-von oben BeleuchtungHeck


Več kot 22 priključnih mest spredaj in zadaj

Fendt 900 Vario nudi več priključnih mest kot katerikoli drug traktor v njegovi kategoriji moči. Šest elektrohidravličnih dvosmerno delujočih ventilov zadaj in dva spredaj, Power Beyond, priklop ISOBUS in še veliko več. Skupaj je pri 900 Vario na voljo do 22 priključnih mest, ki so smiselno razporejeni spredaj in zadaj. To zagotavlja njegovo vsestransko uporabnost in priklop priključnih strojev brez težav.


Pritisk na gumb za najboljšo kakovost dela

Na prikazu Varioterminala za hidravlične ventile lahko krmilnim elementom poljubno dodelite krmiljenje hidravličnih ventilov. Za celotno dodelitev sta značilna prijaznost do uporabnika in priročno krmiljenje preko gumbnih stikal ali ikon za aktiviranje na zaslonu na dotik.


Ustrezna vrtilna frekvenca

Priključni gredi udobno krmilite na večnamenskem naslonjalu za roko. Zadaj so poleg tega na voljo stikala za zunanje krmiljenje. Vrtljaji priključne gredi zadaj (540E/1000 ali 1000/1000E) omogočajo delo z zmanjšanim številom vrtljajev motorja in s tem manjšo porabo goriva. Sprednja priključna gred (1000 vrt/min) nudi široko paleto uporabe sprednjih priključenih strojev.

Podvozje


Pri transportu sta zaželeni hitrost in prilagodljivost – ravno prav za novi 900 Vario. Z največjo hitrostjo 60 km/h in podvozjem z vgrajenim ABS-sistemom, ki zagotavlja varnost pri taki hitrosti, ste z 900 Vario tudi pri transportu hitreje in varneje na cilju.

 1006440 bear 936 Schneefr-Weg  1007403


Na dan prepeljete 37 ton več

Z največjo hitrostjo 60 km/h pri samo 1.750 vrt/min Vario 900 prepriča pri transportu  s 16 odstotkov večjo transportno zmogljivostjo* in z nizko porabo goriva. To so prednosti, ki se pokažejo na koncu dneva. Npr. pri transportni zmogljivosti 230 ton v 10 urah, prepelje 900 Vario okroglo 37 ton več zaradi večje hitrosti. Če vozite 900 Vario s 50 km/h, njegov motor deluje samo s 1.450 vrt/min in še dodatno varčuje.

* Interna meritev.


7 točk za vaše udobje

Celotna zasnova podvozja omogoča najboljše udobje vožnje in optimalno ergonomijo. Sedem točk omogoča izvrsten občutek pri vožnji. To so: 
-  vzmetenje prednje preme z uravnavanjem nivoja,
-  FSC-sistem, 
-  sistem krmiljenja koles Fendt Reaction,
-  dušenje nihanja,
-  vzmetenje kabine,
-  vzmetenje sedeža,
-  samodejna zapora krmiljenja preme prikolice.

ABS - varnost na najvišjem nivoju

Varnost je za Fendt največja prioriteta. Zaradi tega je 900 Vario sedaj prvič opremljen z ABS-sistemom, ki na mokrih in vlažnih voznih površinah pri močnejših zaviranjih izjemno izboljša obvladljivost velikega traktorja. Tudi pri vožnji po meljastih podlagah, kot sta gramoz in sneg, poteka zaviranje 900 Vario z ABS-sistemom brez blokade koles.  ABS-modul deluje ob pomoči štirih senzorjev, ki merijo vrtilno frekvenco posameznega kolesa. Če je število vrtljajev posameznega kolesa premajhno, popusti ABS posamezno zavoro in tako zmanjša možnost blokade kolesa.


Vzmetenje sprednje preme za večjo varnost pri 60 km/h

Hidropnevmatsko vzmetenje posameznega kolesa je zagotovljeno z dvozglobno zavijalno osjo, pri kateri se optimira zavijalni kot. Popolnoma avtomatiziran sistem izravnave nivoja skrbi za obojestransko hod vzmeti (do 8 ton osne obremenitve spredaj). Poleg tega se lahko višina vzmetenja nastavlja ročno, pri čemer so vsi zglobi in ležaji brez vzdrževanja in posledično brez mazalnih mest.


Stabilizacijski sistem Fendt (FSC – Fendt Stability Control)

Pri hitrostih nad 20 km/h FSC-sistem izklopi (blokira) izravnavo med levo in desno stranjo ter tako omogoča natančnost krmiljenja koles, stabilnost vožnje in zanesljivost zaviranja na povsem novi ravni. Ko se hitrost vožnje zmanjša pod 15 km/h, je izravnava med levo in desno stranjo ponovno mogoča in tako je zagotovljen najboljši kontakt s tlemi.


Samodejna zapora krmiljenja preme prikolice

Z opcijsko samodejno zaporo krmiljenja preme prikolice bo krmiljenje koles preme prikolice znotraj določenega območja hitrosti omogočeno (odprto). Pri vožnji naravnost toga prema prikolice (blokirano krmiljenje) zagotavlja stabilne vozne lastnosti. Izven izbranega območja vožnje in tudi pri vzvratni vožnji vozniku krmiljenja koles preme prikolice ni treba ročno blokirati.


Vožnja je bolj udobna  s pnevmatskim vzmetenjem

Sistem vzmetenja pri 900 Vario omogoča največje udobje vožnje tako na cesti kot na polju. Kombinacija vzmetenja prednje preme, vzmetenja kabine in sedeža, ki zagotavlja popolno udobje, je prenesena iz serij traktorjev z višjimi konjskimi močmi. Najbolj udobno je tritočkovno  pnevmatsko vzmetenje kabine z zračnim blaženjem spredaj in zadaj. Štiritočkovno vzmetenje prav tako zagotavlja visoko udobje vožnje, bodisi kot kombinacija pnevmatskega in mehanskega ali le mehanskega vzmetenja.

Tehnični podatki

 

 

Tabela tehničnih podatkov

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.