1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Fendt 300 Vario

300 1 Small  

Novi Fendt 300 Vario. Da.

Že od leta 1980 serija 300 združuje izkušnje več generacij ter zagotavlja najboljšo kakovost in zmogljivost. Zato pravimo: Da. Saj Fendt 300 Vario nudi vse kar potrebujete. Prepričajte se sami in recite » Da« za kompaktni vsestranski traktor.

Fendt 300 Vario. Seveda.

Kdor pozna okreten kompakten traktor ve, koliko je v njem. Na travnikih, na njivah, pri transportu ali pri komunalnih delih – opremljen s še več udobja, funkcijami in učinkovito tehnologijo, je Fendt 300 Vario vaš zanesljiv spremljevalec pri dnevnih izzivih vašega dela.

 Fendt 310 Vario   74 kW  100 KM
 Fendt 311 Vario  83 kW  113 KM
 Fendt 312 Vario  90 kW  123 KM
 Fendt 313 Vario  97 kW  133 KM

*Nazivna moč po EG97/68


Prilagodljivost in učinkovitost v enem.

S Fendt 300 Vario Profi pridobite traktor, ki prepričljivo, učinkovito in zmogljivo olajša vaš vsakdanjik:

- Močan motor prostornine 4,4l
- VisioPlus kabina za najboljši pogled in več prostora
- 110 l krmiljena črpalka za več pretoka pri nižji vrtilni frekvenci motorja
- Sprednji traktorski nakladalnik Fendt Cargo Profi z inteligentnimi funkcijami
- Pregledno krmiljenje z Variocentrom in s 7˝ Varioterminalom
- Električni ventili z uravnavanjem pretoka in časom delovanja
- LED delovne luči
- Večnamenska krmilna ročica z ISOBUS funkcijami
- Transportna hitrost 40 km/h pri zmanjšanem številu vrtljajev (1700 vrt/min)
- Velika nosilnost nad 3,5 t
- Vzmetenje prednje preme z uravnavanjem nivoja preko vzdolžnega vzvoda za bolj udobno vožnjo
- Avtomatika sprednjega pogona in diferencialne zapore, ki delujeta v neodvisnosti od zamika prednjih koles.


Veliko prostora? Vse na očeh? Da.

Udobje in krmiljenje kot pri velikih: opremljen z Visio Plus kabino in enostavnim krmiljenjem preko Vario centra Fendt 300 Vario izpolni vse vaše želje in pričakovanja po udobju in uporabnosti. V novi kabini se takoj počutite kot doma. Voznikov in sovoznikov sedež, prost pogled, krmiljenje in vzmetenje  - celotna zasnova kabine od dna navzgor je premišljena in zasnovana za vaše udobje in optimalne delovne pogoje.
Kdor pozna okreten kompakten traktor ve, kakšno je njegovo upravljanje. Glede na potrebe Fendt 300 Vario nudi ustrezne funkcije, tako da izberite najboljše rešitve iz različic opreme Power in Profi.

Fendt 300 Vario Power vam nudi ustrezno opremo za vsestransko uporabo na travnikih, njivah, pri transportu, negi rastlin, v nasadih, pri komunalnih delih in ne nazadnje tudi kot dvoriščni traktor. Pri tem vas prepriča robustnost in dolga življenjska doba.

Za več udobja in funkcij pri posebnih zahtevah izvedba 300 Vario Profi nudi dodatke, ki vam dodatno olajšajo dolg in naporen vsakdanjik.

 

300 2 Small 300 3 Small

Kabina

300 kabina Small  

Neoviran pogled – ko enostavno vidite več.

Tudi v Fendt 300 Vario kabini vam je na voljo užitek v naši VisioPlus kabini z neoviranim pogledom. Panoramska sprednja šipa nove kabine je pravi plus za zagotovitev preglednosti, saj je brez prednjega prečnega stebra podaljšana v streho. Vidni kot se potroji: s 77 stopinjami imate prost pogled navzgor – tudi pri povsem dvignjenem sprednjem nakladalniku. Za enostavnejše vstopanje in izstopanje so na voljo tudi desna vrata (opcija). Če želite, da se sprednja šipa odpira, je pri Fendt 300 Vario na voljo tudi deljena šipa. Skupaj imate tako v VisioPlus kabini 6,2 m2 steklenih površin za neoviran pogled brez motečega B stebra. V glavno vzvratno ogledalo integrirano širokokotno ogledalo še posebej poveča vidno polje voznika na zadaj vozeča vozila. V Profi izvedbi sta po naročilu ogledali električno nastavljivi in ogrevani.


Več luči za ponočnjake

Z novo zasnovo luči Fendt 300 vario prinese v temo veliko svetlobe. Sprednje halogenske delovne luči s prekrižanimi svetilnimi polji, z obeh strani odlično osvetlijo objekte – neodvisno od nameščenih priključnih strojev. Pri izvedbi Power je mogoče namestiti dodatne delovne luči. Pri Profi izvedbi sta sedaj v streho integrirani dve luči serijsko, po naročilu v LED izvedbi. LED luči imajo posebej nizko porabo električnega toka, močno svetilnost in dolgo življenjsko dobo.
Varno na cesti: novo zasnovane bi-halogenske vozne luči zagotavljajo najboljšo možno osvetlitev z dolgimi in zasenčenimi lučmi. Vse tipke na vozni ročici so notranje osvetljene in nočno zasenčene - tako lahko tudi ponoči varno delate.

 300 luči SmallVeč prostora

Nova Fendt VisioPlus kabina nudi veliko prostora za vaše udobje. Že pri vstopu pridobite s širokimi stopnicami. Ne le s šest kvadratnimi metri steklenih površin je kabina prostorski čudež - občutek več prostora vam daje tudi prostornina 2520 litrov in ergonomska razporeditev vseh krmilnih naprav. Vse krmilne naprave so logično razporejene in na dosegu roke.


Paket dobrega počutja

Odlično delujoče vzmetenje kabine je osnova za varno in udobno vožnjo in delo. Mehansko vzmetenje kabine učinkovito blaži sunke. V izvedbi Profi opcijsko pnevmatsko vzmetenje kabine izolira sunke in dodatno uravnava nivo zadnje strani kabine. Udoben zračno vzmeten sedež se prilagaja vaši masi in ublaži vse moteče sunke. Pri zračno vzmetenem sedežu SuperKomfort z vgrajenim gretjem je ledveni del dodatno pnevmatsko podprt. Po višini in nagibu nastavljiv volan s stopalko enostavno uravnavate in prilagajate položaju sedenja. Vozna ročica, stikala za hidravlično dvigalo in folijska tipkovnica so v celoti integrirani v Variocenter in krmiljeni z desno roko. V serijsko opremo Fendt 300 Vario Power je vključena ročna klimatska naprava. Pri obeh izvedbah je za doplačilo na voljo samodejna klimatska naprava z optimalnim uravnavanjem temperature.

Upravljanje

Fendt 300 Vario Power – enostavno učinkovito

Celostna zasnova v kombinaciji z dosledno uporabnostjo za vse priključne stroje, tvori Fendtov koncept krmiljenja. Premišljeno do podrobnosti, vedno z mislijo na celoto, vam vedno nudi intuitivno krmiljenje in funkcionalnost.

Fendt 300 vario pregledno in enostavno krmilite preko integriranega Variocentra. Vario vozna ročica, sklop za hidravlično dvigalo in osvetljena tipkovnica so nameščeni na pregledni krmilni konzoli, ki se nahaja na desnem blatniku. Namestitev  in barvne oznake krmilnih naprav so skladne z aktualnimi modeli Fendt traktorjev in zagotavljajo hitro in enostavno krmiljenje. Celotna folijska tipkovnica ima osvetljeno ozadje in skrbi za zanesljivo krmiljenje tudi v temi. Upravljanje osvetlitve udobno izvajate z dobro prijemljivimi tipkami. Posebej uporabno je osrednje stikalo za vklop in izklop vseh luči.

Z dvosmerno Vario vozno ročico krmilite menjalnik, spreminjevalnik smeri in tempomat. Pri tem je na voljo še pet dodatnih funkcij: avtomatika hidravličnega dvigala, dva tempomata, en shranjevalnik števila vrtljajev motorja, kakor tudi spreminjevalnik smeri in stopnje pospeševanja.


Fendt 300 Vario Profi – inteligentna učinkovitost

Prvič so inteligentne Variotronic elektronske rešitve na voljo v razredu Fendt 300 vario. S prvo generacijo Varioterminala leta 1998 je Fendt postavil nova merila v kmetijski tehniki. Zahteve za funkcije terminala pa so od takrat postale veliko obsežnejše. Istočasno pa je moralo krmiljenje ostati enostavno. Fendtov odgovor je Variotronic terminal.

Varioterminal 7-B z integrirano tehnologijo upravljanja na dotik na enem zaslonu združuje celotno krmiljenje traktorja in priključnih strojev. 17,8 cm velik zaslon zagotavlja optimalen pregled in kontrolo nad vsemi tekočimi funkcijami, ki jih s pritiski na tipke lahko uravnavate  na zaslonu: funkcije hidravlike, kot so hidravlično dvigalo in ventili, funkcije menjalnika, kot so hitrosti tempomata; vrtilna frekvenca motorja in pomnilnik vrtilne frekvence motorja. Ploščata struktura menijev in pregleden prikaz vam nudijo hitro in intuitivno orientacijo. Skupaj ima terminal 25 pomnilniških mest za nastavitve posameznih priključnih strojev. Opcijsko nameščeni vmesnik omogoča pregledno krmiljenje ISOBUS združljivih priključnih strojev na Varioterminalu, s tem pa odpade dodaten terminal za stroje.

Elektronsko podprto krmiljenje funkcij se še posebej izkaže pri krmiljenju postopkov na ozarah. Z Variotronic TI prihranite 1920 premikov roke pri 160 obračanjih traktorja na ozarah. Tako na mestu, kakor med vožnjo, lahko na terminalu programirate do 20 postopkov na ozarah. Pozneje zadošča le pritisk na tipko, da sprožite samodejno izvajanje postopkov na ozarah in vi vozite, ne da bi morali premikati roko na krmilne naprave.

300 krmiljenje1 Small 300 krmiljenje2 Small  

Motor

Iskrivo in učinkovito

Območje moči Fendt 300 vario znaša od 81 kW do 102 kW maksimalne moči, z najvišjo vozno hitrostjo 43 km/h. Motor AGCO Power 44AWF HD daje seriji 300 več pogonske moči in večji vrtilni moment. Pri tem je ta vsestranski traktor izjemno varčen, saj nizko nazivna vrtilna frekvenca motorja (2100) in nov hladilni sistem ter visokozmogljiv zračni filter zagotavljajo visok izkoristek pri nizki porabi goriva.


Varčno in prijazno do okolja

Varčuje se tudi pri izpušnih plinih: SCR tehnologija za izpušne pline z AdBlue čiščenjem izpušnih plinov sta posebej varčna pri porabi goriva. Z dodatnim vbrizgom AdBlue sečnine so dušični oksidi zmanjšani na minimalno možno raven. V kombinaciji z dizel oksidacijskim katalizatorjem (DOC) in povratnim dovajanjem izpušnih plinov (AGRex) se emisije izpušnih plinov učinkovito zmanjšajo in motor izpolnjuje najnovejše zahteve za izpušne pline stopnje 4/Tier 4 final.

   

Menjalnik

Brezstopenjski užitek v vožnji

Vario menjalnik zagotavlja udobno vožnjo in nudi možnost za prihranek goriva. Nepretrgoma in brez pretikanja menjalnik omogoča vozne hitrosti od 0,02 km/h do 40 km/h. Tako vedno delate z natančno tisto hitrostjo, ki jo potrebujete za delo in dosežete večjo zmogljivost kot pri menjalnikih s prestavami prestavljivimi pod obremenitvijo. In pri tem vozite sproščeno, ali z vozno ročico ali s stopalko plina. Vario menjalnik in motor sta uravnana na nizko porabo energije. Fendt 300 vario je opremljen s sistemom samodejnega uravnavanja mejne obremenitve, ki vrtilno frekvenco motorja uravnava v odvisnosti od potrebne moči. Tako motor vedno deluje v optimalnem območju vrtilne frekvence. Po izbiri pa lahko mejno obremenitev nastavite tudi ročno.

 

Hidravlični sistem

Fendt 300 Vario Power

Hidravlični sistem izvedbe Power poganja serijsko vgrajena 84 litrska dvojna zobniška črpalka. V dodatni opremi je na voljo tudi zmogljivejša 110 litrska LS vzdolžna hidravlična črpalka. Pri izvedbi Power je upravljanje hidravličnih priključkov za zunanje uporabnike v mehanski izvedbi s pomočjo ročic, ki so nameščene na desni strani voznikovega sedeža. Na voljo so do 4 pari dvosmerno delujočih hidravličnih ventilov, ki so lahko nameščeni zadaj oz. desno spredaj pred kabino (do 2 para).  Dva ventila (1. in 3.) ponujata možnost mehanske nastavitve pretoka.

     
Fendt 300 Vario Profi

S serijsko vgrajeno 110 litrsko Load sensing hidravlično črpalko dosega hidravlični sistem pri seriji Fendt 300 Vario Profi veliko pretočno moč pri nizki vrtilni frekvenci motorja. Hidravlični ventili so elektrohidravlično upravljani preko tipk na večfunkcijski vozni ročici in križne ročice nameščeni na krmilni konzoli. Pri vseh nameščenih hidravličnih ventilih je možno  spreminjati in nastavljati sledeče parametre: pretok v obeh smereh, časovni interval delovanja, prioritetno delovanje, odklepanje, zaklepanje,... Spremembe nastavitev se izvajajo ob pomoči Varioterminala. Izvedbo Profi je možno opremiti z do štirimi dvosmerno delujočimi hidravličnimi ventili zadaj in do enim dvosmerno delujočim ventilom spredaj. 

300 priklopi Small  300 sprednji priklopi Small 

 

 

Podvozje

Celotna zgradba Fendt 300 Vario je zasnovana za prilagodljivo krmiljenje in udobno vožnjo od del na polju pa do transporta.

- Mirna vožnja z vzmetenjem prednje preme
- Avtomatika sprednjega pogona in diferencialnih zapor s senzorjem zamika koles
- 100% lamelni diferencialni zapori spredaj in zadaj
- Robustna izvedba s polokvirjem
- Okreten s povečanim zamikom sprednjih koles

Novi Fendt 300 Vario namreč temelji na robustnem polokvirju iz litine, ki je zasnovan na največjo dovoljeno maso 8500 kg in nosilnost nad 3500 kg. S prostorom varčna izvedba s polokvirjem zagotavlja prostor za novo vzmetenje z vzdolžnim nihajnim vzvodom, ki ga odlikuje posebej udobna vožnja. Zožen polokvir iz litine poleg tega zagotavlja več prostora za večji zamik sprednjih koles in posledično boljšo okretnost. Tudi sprednje hidravlično dvigalo je optimalno integrirano v polokvir, sprednji nakladalnik pa je mogoče namestiti neposredno na okvir. Za večjo varnost pri vleki tandem prikolic z zavijalnimi osmi, Fendt 300 Vario Profi nudi v dodatni opremi samodejno zaporo koles zadnje preme prikolice.

   
Kabinenfederung Achse-kombiniert

Tehnični podatki

Tabela tehničnih podatkov

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?
Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.